Ubijeno 500 boraca Boko Harama

Svetske vesti - Sreda 11.03.2015 - 20:33

U vojnim operacijama na istoku Nigera ubijeno je najmanje 500 pripadnika ekstremističke grupe Boko Haram, saopštio je portparol policije Nigera.

Pripadnici Boko Harama. Foto: Beta/AP (arhiva) Pripadnici Boko Harama. Foto: Beta/AP (arhiva)

Procenjeno je da je od 8. februara poginulo 513 ekstremista, ali nisu uračunate kopnene i vazdušne opreracije, koje su u nedelju zajednički pokrenule armije Čada i Nigerije, rekao je kapetan Adili Toro.

Niger je takođe izgubio 24 vojnika u operacijama, u kojima je poginuo najmanje jedan civil i ranjeno 38 vojnika, dodao je on.

Boko Haram je preduzeo napade preko granice na Kamerun, prošle godine, a ove godine je napao Niger i Čad, kao odmazdu za formiranje multinacionalne armije.

Istovremeno, kako prenosi AFP, u Nigeriji je saopšteno da je od Boko Harama ponovo preuzeto 36 gradova, od početka združene ofanzive vojski četiri nacije, uz izražavanje nade da će ona dovesti do potpunog poraza ekstremističke grupe.

Prema rečina portparola Službe nacionalne bezbednosti Mikea Omerija, četiri grada su pala od prošlog petka, tri u državi Bornou, gde su pobunjenici u školi „Buni Jadi“ zaklali više od 40 učenika u februaru prošle godine.

Saradnja i savez doveli su do pobede nad islamističkim pobunjenicima, rekao je Toro, zahvalivši se Kamerunu, Čadu i Nigeru što su presekli linije za snabdevanje terorista.

- Nadamo se da će regionalna saradnja ubrzati totalni poraz i istrebljenje Boko Harama u Nigeriji - dodao je on.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: