Ukinuta presuda hrvatskom narko kartelu

Svetske vesti - Petak 11.04.2014 - 18:08

Vrhovni sud Hrvatske ukinuo je osuđujuću presudu grupi krijumčara koji su sredinom 2013. osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog krijumčarenja 175 kg kokaina vrednog više miliona evra sa Bahama u Evropu.

Oslobođeni šverceri 175 kg kokaina (Ilustracija: radiosolymar.es) Oslobođeni šverceri 175 kg kokaina (Ilustracija: radiosolymar.es)

Sud je, kako su preneli lokalni mediji, ukinuo presudu i naložio novo suđenje.

Razlog za ukidanje prvostepene presude iz jula prošle godine je uskraćivanje prava na odbranu, jer je sud u Zagrebu bez dokaza odbio dokazne predloge odbrane.

Navodni vođa grupe, kanadski Hrvat Miroslav Aničić, prvostepeno je osuđen na 14 godina zatvora, a državi bi, da je presuda postala pravosnažna, morao da isplati oko 13 miliona kuna (1,7 miliona evra).

Ostali navodni članovi grupe osuđeni su na zatvorske od pet do deset godina, među njima i jedan državljanin Srbije i BiH.
 

Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: