Uplašeni Kim nemilice ubija saradnike

Svetske vesti - Petak 21.10.2016 - 16:39

Severnokorejski despot Kim Džong Un ove godine je naredio 64 javna pogubljenja "izdajnika" dok pojačava svoju "vladavinu terora", objavila je južnokorejska obaveštajna agencija.

Boj ubistava Boj ubistava "izdajnika" ove godine dupliran; FOTO: Getty Images

Boj ubistava "izdajnika" je samo ove godine dupliran i dostigao je ukupno 134 od 2011. godine, kada je Kim Džong Un preuzeo vlast, posle smrti svog oca Kima Džonga Ila.

Veliko povećanje broja smaknuća državnih zvaničnika u Severnoj Koreji pripisuje se pojačanoj paranoji tiranina, koji se boji za sopstvenu bezbednost, navela je Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje.

Broj smaknutih funkcionera premašio je i krvoproliće s početka vladavine Kimovog oca.

U aprilu prošle godine javno je pogubljen ministar odbrane Severne Koreje i to protivavionskim topom, jer je zaspao tokom sastanka vojnog vrha, a usudio se i da na sastanku uzvrati Kimu.

Hjon Jong Čol (66), koji je na čelo vojske imenovan 2012. godine, ubijen je pred stotinama državnih zvaničnika u vojnom kompleksu u Pjongjangu.

To nije bio prvi put da se protivavionski top "ZPU-4" koristi za pogubljenje u Severnoj Koreji.

Vesti o povećanju broja egzekucija stigle su posle prošlonedeljnog neuspešnog testa rakete.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: