Vels novi premijer Francuske

Svetske vesti - Ponedeljak 31.03.2014 - 23:45

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je imenovanje Manuela Valsa, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, za novog premijera.

Francuska dobila novog premijera (Foto: latableronde.wordpress.com ) Francuska dobila novog premijera (Foto: latableronde.wordpress.com )
Imenovanje novog premiera usledilo je pošto je u ponedeljak vlada premijera Žan-Mark Eroa podnela ostavku zbog očajnih rezultata na lokalnim izborima na kojima su socijalisti izgubili vlast u velikom broju gradova u korist desnice.
 
Oland je priznao da je "vreme da se počne nova faza" samo 24 sata pošto su njegovi socijalisti pretrpeli teške gubitke na lokalnim izborima i da će Vals voditi "borbenu vladu".
 
On je rekao da je čuo "jasnu" poruku Francuza i obećao redukovan vladajući tim i smanjenje poreza do 2017. godine.
 
Manuel Vals (51) poređen je sa bivšim britanskim laburističkim premijerom Tonijem Blerom zbog njegovih ideja koje favorizuju biznis.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: