Zeman: Vojska Kosova je naoružani OVK

Svetske vesti - Sreda 02.04.2014 - 18:59

Predsednik Češke Miloš Zeman ocenio je da bi stvaranje oružanih snaga Kosova bilo u stvari samo ponovno naoružavanje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) odgovorne za terorističke akcije.

Zeman: Kosovo je čudna neka država (Foto: deutschlandfunk.de) Zeman: Kosovo je čudna neka država (Foto: deutschlandfunk.de)
"Budući da je OVK u vreme rata u Jugoslaviji izvršila čitav niz terorističkih akcija, plašio bih se samostalne kosovske armije koja ne bi bila ništa drugo nego naoružani OVK", kazao je Zeman češkim novinarima koji ga prate u poseti Srbiji i Sloveniji.
 
Češki predsednik je naglasio da je sastavni deo mirovnih sporazuma bilo i raspuštanje OVK.
 
"Zastupam stav da je Kosovo, koje niz zemalja nije priznao, blago rečeno, veoma čudna država. Država sa jakim uticajem narko mafija", rekao je Zeman češkim novinarima na kraju posete Srbiji.
 
Češki predsednik podsetio je takođe i na sumnju da je navodno OVK trgovala ljudskim organima, a da na te optužbe koje su se pojavile u međunarodnoj javnosti 2008. godine upozorio i izveštaj Saveta Evrope 2010. godine.
 
Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: