Biljke koje prirodno izbeljuju zube i štite desni

Zivot i stil - Četvrtak 02.04.2015 - 22:05

Kako bi ih uklonili, ne morate da kupujete skupe paste za zube, već saveznika potražite u prirodi. Otkrivamo vam jestive biljke koje mogu da izbele zube.

Thinkstock Thinkstock

Lovorov list

Lovor deluje antibakterijski i osvežava dah, ali može da ukloni žute mrlje sa zuba uzrokovane hranom i pićem. Sveži list lovora stavite u posudicu i dodajte malo soka citrusa, dakle narandžu, limuna ili limete. Dobro zgnječite sastojke sve dok se ne povežu. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Jagode

Kiseline iz jagoda mogu da uklone žute mrlje na zubima. U posudici zgnječite jagode i smesu nanesite na četkicu za zube. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

Ulje kokosa ili susama

Takozvani ojl piling je drevna tehnika održavanja higijene usne duplje. Osim što čisti zube, ulje sprečava stvaranje zubnog plaka i bakterija koje uništavaju zube i desni. Jedna supena kašika ulja vam je dovoljna, “grgljajte” u ustima oko 15 minuta te ispljunite. Nakon toga zube operite na uobičajen način.

Kurkuma

Ovaj indijski začin idealan je za uklanjaje mrlja sa zuba, ali i za ubijanje bakterija. U kašičicu kurkume u prahu dodajte par kapi mlake vode i izmešajte dok ne dobijete pastu. Mešavinom iščetkajte zube i dobro isperite ili operite na uobičajen način. Mešavinom četkajte zube svaki treći dan.

ZADOVOLJNA

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: