Hamas kroz tunele napada Izrael

Svetske vesti - Utorak 29.07.2014 - 00:04

Palestinski ekstremisti ubacili su se kroz tunel prokopan ispod granice Gaze i Izraela i otvorili vatru na vojnike, saopštila je armija.

(Foto: Beta) (Foto: Beta)
U saopštenju je navedeno da je u toku potraga za vojnicima, bez ulaženja u detalje.
 
Izraelski mediji su izvestili da je petoro ekstremista ubijeno u sukobu, ali i da ima ranjenih i na izraelskoj strani i da je moguće da su neki ekstremisti pobegli nazad u Gazu.
 
Mreža tunela ispod granice, koju je prokopao je Hamas u poslednjih nekoliko godina, sada je u fokusu tronedeljne izraelske vojne ofanzive na pojas Gaze. 
 
Izrael kaže da je uništeno skoro 20 tunela ali potraga i dalje traje.
 
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael mora biti spreman na produženu vojnu kampanju u pojasu Gaze, koja neće biti završena dok svi "teroristički" tuneli ne budu uništeni. 
 
- Moramo biti spremni na produženi kampanju. Nema pravednijeg rata od ovog. Nećemo završiti operaciju u Gazi dok ne neutrališemo tunele, čija je jedina svrha ubijanje naših građana - naglasio je Netanijahu na konferenciji za novinare prenošenoj preko televizije. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: