Jumko: Najavljen veliki protest u Beogradu

Lokalne vesti - Sreda 17.09.2014 - 10:56

Članovi ASNS Jumka iz Vranja najavili su za 22. septembar veliki protest ispred zgrade Ministarstva privrede u Beogradu.

sa ranijih protestnih setnji sa ranijih protestnih setnji

Kako je saopšteno, protest će biti sa zahtevom da Ministarstvo posreduje u zakonskom okončanju štrajka.

Predsednica ASNS u vranjskom Jumku Snežana Veličković kaže da radnici već 9 meseci štrajkuju, zahtevajući elementarna i zakonom zagarantovana prava na zaradu, zdravstveno osiguranje i pravo na socijalni program, u skladu sa propisima i pravilima koje je uspostavila Vlada Srbije.

- Imajući u vidu da direktor Goran Đorđević, i pored niza održanih sastanaka sa štrajkačkim odborom i rukovodstvom ASNS, odbija da potpiše Sporazum o prekidu štrajka, kako to Zakon o štrajku nalaže, očekuje se da se Ministarstvo privrede aktivno uključi u rešavanje ovog problema, upozori direktora Đorđevića na posledice  i svojom aktivnom ulogom doprinese okončanju štrajka – saopštio je ASNS.

Inače, podsetimo da su radnici Jumka stupili u štrajk 13. januara ove godine, sa listom zahteva od kojih su najvažniji isplata zaostalih zarada i povezivanje radnog staža.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: