Kako alkohol utiče na polove?

Zabava - Sreda 05.11.2014 - 12:24

Na alkoholne napitke vrlo često gledamo kao na način koji će nam pomoći da razbijemo led, posebno kada su mladi ljudi u pitanju. Međutim, preterano konzumiranje alkohola može predstavljati i zdravstveni rizik, piše "Daily Mail".

 Foto: Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net Foto: Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Doktorka Sara Džarvis smatra da je deo problema i spuštanje garda mladih, pogotovo studenata – uglavnom po prvi put.

- Oni su veoma nervozni, a alkohol predstavlja način da se uklope među svoje, ali i starije studente. Ovakav vid konzumacije alkohola sa sobom nosi i određene probleme. Jedan od problema predstavlja i trovanje alkoholom usled preterane konzumacije, posebno zbog toga što ne piju svaki dan i to je problem pošto ne znaju kako će reagovati na alkohol“, tvrdi ona.

Novo istraživanje otkrilo je da igre koje uključuju konzumiranje alkohola mogu da dovedu do gubitka pamćenja i sramotnog ponašanja kod mladih.

Naučnici, koji su pratili više od 700 novih studenata, tvrde da muškarci tokom preterane konzumacije alkohola gube pamćenje i uglavnom popiju dva alkoholna napitka više od žena.

Sa druge strane, nekoliko alkoholnih napitaka više kod žena dovodi do ponašanja koje ih može osramotiti, a mogu postati i nepodnošljive i početi da vređaju druge osobe.

Džeki Balard iz organizacije "Alcohol Concern“ napominje da se na mnogim univerzitetima neguje kultura konzumiranja alkohola.

- Situacija se uopšte ne popravlja ako u obzir uzmemo brojne reklame za alkoholne napitke koje pijenje predstavljaju kao normalnu i pozitivnu stvar - tvrdi ona.
 

DAILY MAIL, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: