Koji muškarci imaju najzdravije spermatozoide?

Zabava - Utorak 26.05.2015 - 12:10

Jeste li znali da je koeficijent inteligencije povezan s time kolike su verovatnoće da će muškarac imati potomstvo?

menshealth menshealth

Jedna od najboljih stvari kod pametnih muškaraca je to što, bez obzira na njihov izgled, intelekt definitivno dominira. Zahvaljujući njemu, i neko koga biste "na prvu loptu" okarakterisali kao lošeg frajera, može da zavede, nasmeje i oduševi svaki ženu.

ISTRAŽIVANjE

Međutim, to nije sve. Prema rezultatima naučnog istraživanja koje je sproveo Univerzitet u Novom Meksiku, objavljenim u britanskom Telegrafu, muškarci s visokim koeficijentom inteligencije imaju i - zdraviju spermu.

U istraživanju je učestvovalo četiri stotine muškaraca, a zaključak stručnjaka je da veći broj onih nižeg IQ-a proizvodi semenu tečnost lošijeg kvaliteta, odnosno da izrazito inteligentni muškarci uglavnom imaju plodnije spermatozoide.

Pametniji muškarci, dakle, imaju zbog čega da budu zadovoljni - em su inteligencija i humor odličan biološki put za privlačenje partnera, em je veća verovatnoća da će imati potomstvo.
 

MENSHEALTH

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: