Koliko je čista vaša kuća?

Zivot i stil - Subota 20.12.2014 - 22:07

Većina ljudi tvrdi da im je kuća čista i uredna. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da možda i nemamo pravo da se ponosimo time.

Foto: Wonderlane / Flickr.com Foto: Wonderlane / Flickr.com

Od 2.000 ispitanika, polovina nedeljama nije promenila posteljinu, a trećina je priznala da ne pere ruke nakon odlaska u toalet, što direktno izaziva širenje bacila po kući.

Jedna britanska firma Rug Doctor takođe je analizirala 30 tepiha i cipela iz nasumično odabranih domova i otkrila da sadrže tragove konjskog izmeta, mokraće lisice, povraćke i katrana, kao i ljudsku i životinjsku dlaku, polen i tragove kože.

Na cipelama su takođe pronađene velike kolonije bakterija i tragovi ljudskog i životinjskog izmeta.

Istraživanje je takođe pokazalo da jedan od deset ispitanika ne pere peškire jednom nedeljno, a isto trliko njihj ne pere ni zube dva puta dnevno.

Svega polovina - 53 odsto - tušira se ili kupa svakog dana. Gotovo trećina vlasnika ljubimaca dozvoljava psima i mačkama da spavaju s njima u krevetu.

Ono što najviše zabrinjava je to što je čak 22 odsto ispitanika barem jednom vodilo ljubav na podu.

DAILY MAIL, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: