Muškarci najviše vole ovakve žene

Zabava - Utorak 25.03.2014 - 13:21

Mnogim ženama je nezamislivo da izađu iz kuće bez šminke, ali nova studija kaže da su tada mnogo privlačnije muškarcima jer deluju prirodnije i sveže…

stockimages/freedigitalphotos.net stockimages/freedigitalphotos.net

Psiholog Aleks Džouns sa univerziteta Bangor kaže kako ljudi sve pozitivnije reaguju na fotografije žena s manje šminke. Njegovo istraživanje je objavljeno u “Quarterly Journal of Experimental Psychology”, a temelji se na akciji #NoMakeUpSelfie u kojoj žene postavljaju svoje fotke bez šminke.

Takođe, ovom je akcijom sakupljeno milion funti za borbu protiv raka, a usput je napravljeno istraživanje kakve su žene muškarcima najprivlačnije.

Ispostavilo se da muškarci vole žene kada nose do 40 odsto šminke manje nego inače. Suprotno tome, žene misle da su lepše ako stavljaju mnogo šminke. Čak i muškarci kojima su žene lepše bez šminke smatraju da će drugim muškarcima ipak biti privlačnije ako imaju šminku.

Tako ispada da su oba pola u zabludi, a same žene u studiji rekle su kako bez šminke izgledaju svežije i zdravije. Džouns naglašava da će sada žene možda imati više samopouzdanja i usuditi se da nose manje šminke budući da je opšte mišljenje da su tako lepše.
 

TPORTAL, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: