Od bračnih svađa se deblja?

Zabava - Sreda 12.11.2014 - 13:52

Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da su svađe izmedu bračnih partnera povezane s usporenim sagorevanjem kalorija.

Ilustracija; Foto: pixabay.com Ilustracija; Foto: pixabay.com

Naučnici Univerziteta Ohajo su izračunali da bračni partneri skloni svađama i oni koji imaju i istoriju prisutnosti poremećaja raspoloženja sagorevaju prosečno 31 kaloriju manje na jedan sat.

Tako usporeno sagorevanje kalorija može da rezultira povećanjem telesne mase do pet kilograma godišnje, dodaju istraživači.

Inače, podaci su prikupljeni od 43 para koji su bili u braku najmanje tri godine, a koji su tokom istraživanja bili dobrog zdravlja.

Bračne svađe su, takođe, bile povezane i s povišenjem koncentracije insulina u krvi do dva sata posle obroka, što je rezultiralo podsticanjem dodatne konzumacije hrane.

Partneri skloni svađama koji su bili pogođeni depresijom u proseku su imali i znatno višu koncentraciju triglicerida u krvi.
 

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: