PK: Porodice raseljene zbog poplava

Regionalne vesti - Sreda 23.04.2014 - 17:42

Grupa od 30 porodica, kojima su bujice u Prokuplju potpuno uništile kuće, raseljena je iz naselja Mala Guba.

30 porodica raseljeno zbog poplava (Foto: knjazevac.org) 30 porodica raseljeno zbog poplava (Foto: knjazevac.org)
Načelnik sektora za vanredne situacije Srđan Mitrović rekao je novinarima da je pretila opasnost od izbijanja zaraze, pa je trebalo hitno obezbediti smeštaj i higijenske uslove za život tim porodicama.
 
Porodice su privremeno smeštene u Domu Roma i u hali “Filcare”, gde su ubačeni kreveti, a dušeke i ćebad obezbedila je italijanska humanitarna organizacija INSJEME, rekao je Mitrović.
 
On je najavio da će Narodna kuhinja u Prokuplju povećati broj redovnih obroka kako bi i tim porodicama obezbedila po jedan obrok dnevno.
 
Zbog najavljenih padavina u narednim danima, Sektor za vanredne situacije je u stanju pripravnosti, a ekipe za spasavanje na void stalno dežuraju.
 
"Pojačavamo zaštitne bedeme koji su rađeni ovih dana, naročito na prokupačkom groblju gde je bilo najteže, kao i tamo gde se Toplica izlila u naselju Draganja i u Liparskoj ulici", rekao je Mitrović.
 
Vanredna situacija u Prokuplju i dalje je na snazi i prema Mitrovićevim rečima, ona neće prestati dok se ne poprave sve poplavljene kuće, objekti i putevi u toj opštini.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: