U kojoj pozi spavate?

Zabava - Subota 21.06.2014 - 15:29

Navika je čudo: ako volite da spavate na stomaku, verovatno ne možete da utonete u san ni u jednom drugom položaju.

Ilustracija Ilustracija

Međutim, poza u kojoj spavamo se odražava na naš organizam i po svemu sudeći, svaka ima svoje pozitivne i negativne strane.

Nedavno istraživanje sprovedeno od strane kompanije za uređenje životnog prostora "Anna's Linens", pokazalo je da 74 odsto Amerikanaca spava na boku, 16 odsto na stomaku, a na leđima svega 10 odsto.

U skladu sa otkrićem, "Martha Jefferson" centar za proučavanje spavanja objavio je zanimljiv prikaz toga, kako poza u kojoj spavate utiče na vaš organizam.

Kako se na priloženoj slici vidi, spavanje na leđima pogoršava hrkanje, ali se zato u ovoj pozi stvara najmanje bora na licu, a sprečava se i opuštanje dojki. Takođe, položaj prija i osobama koje pate od gorušice.

Spavanje na boku, pak, ublažava hrkanje, ali je loše za elastičnost kože grudi i ubrzava stvaranje bora na licu. Takođe, može dovesti do bolova u ramenima i kukovima. S druge strane, u ovoj pozi krv bolje cirkuliše, pa je preporučena za trudnice.

Spavanje na stomaku ublažava hrkanje, ali zato može izazvati bolove u leđima i vratu. Kao i spavanje na boku, podstiče stvaranje bora i opuštanje dojki.

HUFFINGTON POST, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: