Zaboravite parfeme, miris tela je najprivlačniji

Zabava - Ponedeljak 05.01.2015 - 14:09

Ljudi za parfeme izdvajaju velike količine novca, ali oni neće privući osobu suprotnog pola. Verovali ili ne, to će učiniti prirodan miris tela.

foto: flickr.com/LordFerguson foto: flickr.com/LordFerguson

Najnovije istraživanje koje su sproveli profesori s australijskog državnog univerziteta pokazuje da ništa nije privlačnije od prirodnog mirisa tela. To otkriće bi neke možda moglo zgroziti, ali činjenica je da su na to ukazala i neka ranija istraživanja.

Australijski profesori su analizirali nekoliko istraživanja koja su se bavila tom tematikom i došli su do istog zaključka – prirodan miris tela je najseksipilniji. A sudeći prema njihovim rezultatima koja su objavljena u časopisu New Scientis, izgled, ponašanje i sve ostalo na šta obraćamo posebnu pažnju, zapravo je nebitno jer o privlačnosti odlučuje naša podsvest na osnovi feromona.

Kako su objasnili stručnjaci, žene preferiraju miris dominantnih muškaraca, a miris dominacije posebno ih privlači za vreme plodnih dana. Muškarcima pak žene najneprivlačnije mirišu za vreme menstruacije, a najprivlačnije za vreme ovulacije.

- Oscilacije u mirisu su vrlo suptilne, ali ih naša podsvest prepoznaje -  poručuju profesori.

Oni smatraju kako je moderan svet jako podcenio ulogu prirode i naših sopstvenih tela, a upravo to igra odlučujuću ulogu u privlačnosti i potencijalnom izboru partnera. Dakle, miris tela ima snažan uticaj na način na koji nas drugi doživljavaju, stoga ne preterujte s parfemima i dezodoransima.
 

TPORTAL, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: