Australijanac ispekao pečenje u vrelom automobilu VIDEO

Zivot i stil - Sreda 18.12.2019 - 13:50

Stju Pengeli iz australijskog Perta u utorak je, tokom najtoplijeg dana u istoriji zemlje uspeo da ispeče svinjsko pečenje u - svom automobilu.

Rekordne vrućine u Australiji FOTO: Pixabay Rekordne vrućine u Australiji FOTO: Pixabay
Oko 10 sati po lokalnom vremenu na sedištu svog "Datsuna" odlučio je da ostavi lim za pečenje s kilogramom i po sirove svinjetine da bi video što će se s mesom dogoditi.
 
Pomoću termometra je nadzirao temperaturu u vozilu toekom dana. U sedam ujutro iznosila je 30 Celzijusovih stepeni, a tokom dana je postepeno rasla, da bi oko 13 sati dostigla nezamislivih 81 stepeni.
 
"Uspelo je!", napisao je Stju na svojoj Fejsbuk stranici, objavivši fotografiju ispečenog komada svinjetine izrezanog na kriške.
 
Za agenciju Rojters je u šali kazao da mu je idući projekat govedina pečena na isti način, kao i da veruje da bi se tart (quiche) ispekao za dva sata.
 
I ostali korisnici društvenih mreža ostavljali su šaljive komentare, tražeći pozivnicu za sledeću "žurku pečenja", a iznosili su i vlastita iskustva o kuvanju za vreme toplotnog talasa.
 
Ali, Pengeli je objavu iskoristio da bi uputio nekoliko ozbiljnih saveta. Upozorio je sve korisnike da ni u kojem slučaju u automobilu ni na trenutak po takvoj vrućini ne ostavljaju decu ili pse.
 
U Pertu su u poslednjih 10 dana zabeležene temperature koje ne padaju ispod 35 stepeni.
 
Australija je u utorak, po preliminarnim merenjima Kancelarije za meteorologiju (BoM) dočekala najtopliji dan u svojoj istoriji.
 
Prosečna maksimalna temperatura vazduha bila je 40,9 stupnjeva Celzijusa, čime je srušen dosadašnji rekord iz 2013. kad su zabeležena prosečna 40,3 stupeni, objavio je BoM.
 

N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: