Beskućnik čija je životna priča postala svetski bestseler

Zivot i stil - Četvrtak 04.02.2021 - 14:49

Istinita priča o beskućniku i milioneru koja je pretočena u knjigu brzo je postala bestseler New York Timesa i holivudski blokbaster.

Život mu se u potpunosti promenio FOTO: Profimedia Život mu se u potpunosti promenio FOTO: Profimedia
Ron Hal je bio milioner, bavio se prodajom umetničkih dela kad je prvi put upoznao beskućnika Denvera Mura.
 
Denver je rođen u Luizijani 1937. i posle nekoliko tragičnih događaja u detinjstvu, prešao je da živi na plantažu kod svojih rođaka.
 
U 13. godini dok je pomagao jednoj beloj ženi da promeni gumu na putu, naišli su muškarci koji su ga vezali i vukli po asfaltu. Tad je obećao sam sebi da više nikad neće verovati belcima.
 
Kad je imao 20-ak godina uskočio je u teretni voz i započeo život beskućnika. U periodu od 16 godina Denver je 10 proveo u zatvoru zbog oružane pljačke, a kad je izašao opet je završio na ulici.
 
 
A onda je 1998. upoznao gospođu Debi i život mu se u potpunosti promenio. Debi je bila supruga trgovca umetninama Rona Hala. Bolovala je od raka i pošto je upoznala Denvera, zamolila je supruga da mu pomogne. Njihovo upoznavanje i zbližavanje nije bilo lako, a kako je Ron Hal rekao – mučno mu je bilo da ispuni tu ženinu želju.
 
Vremenom Denver je počeo da slika, peva i privlačio je sve više ljudi kojima je prenosio svoju motivacionu priču o nadi i iskupljenju. On i Ron Hal su zajednički uspeli da prikupe milione dolara za beskućnike širom Amerike, a 2006. je proglašen za filantropa godine.
 
Denver Mur je preminuo 2012. u 75. godini a pre četiri godine snimljen je i film o njemu “Same Kind of Different as Me”. Knjiga o njegovom i Ron Holovom životu i prijateljstvu zove se “Workin’ Our Way Home”.
 

Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: