Četiri Zlatne maline za film „Holms i Votson“, Trampu „samo“ dve

Zivot i stil - Nedelja 24.02.2019 - 15:20

Američki predsednik Donald Tramp, zahvaljujući dokumentarcima „Smrt nacije“ i „Farenhajt 11/9“, osvojio je dve Zlatne maline. Ipak, komedija o Šerloku Holmsu sa Vilom Farelom je, sa četiri „priznanja“, najveći gubitnik u protekloj godini.

„Holms i Votson“, najgori film i najgori rimejk FOTO: Printscreen „Holms i Votson“, najgori film i najgori rimejk FOTO: Printscreen
Već dugo Zlatna malina, kao satirična filmska nagrada tradicionalno prethodi dodeli prestižnog Oskara u Los Anđelesu.
 
Film koji je dobio najviše „nagrada“ je ostvarenje Holms i Votson, reditelja Itana Koena. U filmu glume Vil Ferel i Džon S. Rajli. Film je najveći „dobitnik“ sa osvojene četiri Zlatne maline, uključujući i kategoriju najgori film i najgori rimejk.
 
Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u „bezveznoj parodiji“ klasične britanske detektivske priče, rekao je tvorac nagrade Džon Vilson.
 
Zlatna malina (Golden Raspberry Award), skraćeno Razzie, nagrada je koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja, a uvedena je 1980. godine kao suprotnost Oskaru, prenela je Hina.
 
Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za „uloge“ u dva dokumentarna filma: Smrt nacije konzervativnog reditelja Dineša D'Suze i u ostvarenju Farenhajt 11/9 liberalnog Majkla Mura.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: