Dajanina venčanica biće izložena u palati Kensington

Zivot i stil - Sreda 28.04.2021 - 12:59

LONDON - Venčanica preminule princeze Dajane biće javno izložena u palati Kensington, nakon što su se njeni sinovi princ Vilijem i princ Heri dogovorili da javnosti omoguće da je pogleda.

Kraljevsko venčanje 1981. godine FOTO: Getty Images Kraljevsko venčanje 1981. godine FOTO: Getty Images
Dajana je haljinu, koja je imala veo dugačak više od sedam metara, najduži u kraljevskoj istoriji, nosila na venčanju sa princom Čarlsom u katedrali Svetog Pavla u Londonu 1981. godine, preneo je CNN.
 
Javnost može da pogleda venčanicu od juna u kraljevskoj rezidenciji u zapadnom Londonu u kojoj je Dajana živela.
 
Na haljini koju su dizajnirali Dejvid i Elizabet Emanuel nalaze se šljokice optočene duž dugačkog vela i starinska čipka koja je prvobitno pripadala kraljici Mariji.
 
Haljina pripada prinčevima Vilijemu i Heriju, koji su je pozajmili Kensingtonskoj palati da bi bila na izložbi, saopštile su Istorijske kraljevske palate (HRP).
 
Pod nazivom "Kraljevski stil u stvaranju" izložba će ispitivati odnos između dizajnera i njihovih kraljevskih klijenata.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: