Dostava vakcina protiv korone najveći transportni izazov u istoriji, biće potrebno 8.000 aviona

Zivot i stil - Četvrtak 10.09.2020 - 13:44

Dostava vakcina protiv virusa korona širom sveta predstavljaće najveći transportni izazov u istoriji, tvrde predstavnici avioindustrije, prenosi BBC.

Plan distribucije predviđa jednu dozu za jednu osobu FOTO: Printscreen Plan distribucije predviđa jednu dozu za jednu osobu FOTO: Printscreen
Da bi se vakcine dostavile u sve zemlje, biće potrebno 8.000 Boinga 747, saopšteno je iz Međunarodne asocijacije aviotransporta (IATA).
 
Iako vakcina još nije proizvedena, izuzimajući rusku, IATA već sada zajedno sa aviokompanijama, aerodromima i nacionalnim zdravstvenim organizacijama pravi plan za njen transport.
 
Plan distribucije predviđa jednu dozu za jednu osobu, piše BBC.
 
Iako je transport robe novi fokus devastirane avioindustrije, dostava vakcina je mnogo kompleksniji zadatak. Avioni prvenstveno moraju da poštuju standarde kao što je mogućnost održavanja temperature između dva i osam stepeni, a pojedine vakcine zahtevaju temperature ispod nule.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: