Emi za najbolji dokumentarac filmu o seksualnom zlostavljanju „Napuštajući Nedođiju“

Zivot i stil - Nedelja 15.09.2019 - 13:57

Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanja dece od strane Majkla Džeksona osvojilo je nagradu Emi, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok se Bijonse vratila kući praznih ruku bez obzira na šest nominacija za "Homecoming".

Nagrada Emi za najbolje televizijske emisije FOTO: EPA-EFE Nagrada Emi za najbolje televizijske emisije FOTO: EPA-EFE
Dokumentarac Napuštajući Nedođiju (Leaving Neverland), koji govori o dvojici odraslih muškaraca koji kažu da su se sprijateljili sa Džeksonom koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na ceremoniji u Los Anđelesu, koja je organizovana nedelju dana pre dodele glavnih nagrada Emi za najbolje televizijske emisije.
 
Kako prenosi Rojters, program koji je emitovan ranije ove godine, 10 godina posle Džeksonove smrti, njegova porodica je dočekala sa ogorčenjem jer je ponovo u žižu dovedeno pitanje nasleđa pevača megahita Triler.
 
Veliko iznenađenje bila je pevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu Homecoming imao čak šest nominacija za Emi nagradu, ali nijednu nije osvojila.
 
Nagradu je dobio i specijalni film Carpool Karaoke Džejmesa Kordena sa bivšim članom „Bitlsa“ Polom Makartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.
 
Simpsonovi su najbolja animirana serija, a Entoni Burden – Nepoznati krajevi, emisija o putovanjima i hrani slavnog američkog kuvara Burdena koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojio je dva Emija.
 
Kada je reč o ostalim nagradama, četvrti Emi je stigao u ruke Ru Pola za voditelja rijaliti programa, dok je film Slobodno penjanje (Free Solo), koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film, osvojenim priznanjima dodao sedam Emija.
 
Glavne nagrade Emija biće dodeljene 22. septembra u Los Anđelesu, a kako se navodi, Igra prestola vodi u trci za najbolju seriju.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: