Ginisovac iz Hrvatske gurao automobil 85 kilometara

Zivot i stil - Nedelja 28.04.2019 - 12:36

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara, i to brzinom od šest kilometara na sat.

Cilj je bio da za 24 časa pređe 100 kilometara FOTO: Screenshot Cilj je bio da za 24 časa pređe 100 kilometara FOTO: Screenshot
Svoj poduhvat počeo je juče u 15 časova kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni da zabeleže svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svetskog rekorda, preneo je Večernji list.
 
Cilj je bio da za 24 časa Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma s vozačem, ali on je rekord oborio jutros pre očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.
 
Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosečnom brzinom od šest kilometara na sat.
 
Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.
 
„Moj cilj je stotka!“, rekao je Tomislav, čime je najavio da veruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svetski rekord u dužini pojedinačnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dve osobe.
 
Iako je rekord već srušio, automobil će gurati danas do 15 časova.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: