Godišnji horoskop za 2020.godinu

Zivot i stil - Sreda 01.01.2020 - 12:02

Pred nama je godina puna iznenađenja i promena.

Godina puna iznenađenja i promena FOTO: Guliver/GettyImages Godina puna iznenađenja i promena FOTO: Guliver/GettyImages
Pred nama je godina puna iznenađenja i promena. 
 
Teško je predvideti šta život donosi, ali hajde da vidimo šta to kažu zvezde - kakve vam se (ne)prilike smeše u 2020. godini u horoskopu koji donosi portal Mogujatosama.rs.
 
U nastavku saznajte šta vam 2020. godina donosi na polju ljubavi, saznajte šta zvezde spremaju na poslovnom planu, kakvo će vam zdravlje biti ove godine, a kakvi će biti odnosi sa porodicom i prijateljima. 
 
Kao i svake godine, astrološke smernice su nam neophodne kako bismo izbegli važne prepreke i kako bismo svoj život učinili kvalitetnijim i lepšim.
 
 OVAN
 
2020. godina će za Ovnove biti godina puna optimizma! Ova godina Ovnovima donosi mnogo energije i elana, pa je izvesno da ćete napredovati na svim životnim poljima. Sada je vreme da svo stečeno znanje iskoristite za nove ideje, nove projekte i nove akcije. Bićete motivisani i imaćete mnogo ambicija. Ove godine najviše treba da obratite pažnju na ljubavne odnose, i na prepreke koje treba da prevaziđete na miran način. 
 
Ono što će vam predstavljati veliki izazov ove godine jesu partnerski odnosi. Januar, februar i mart doneće naglašene emocije. Sve do polovine godine, moguće su česte svađe sa partnerom, raskidi i razvodi.Biće vam teško da se izborite sa lošim emocijama, i utehu ćete pronaći u poslovnoj sferi. U prvom kvartalu, naglašena je ljubomora, zavidnost, sumnja. Moraćete da kontrolišete emocije, kako ne biste upadali u svađe. Strasti se smiruju polovinom godine i tada ćete već biti mnogo sigurniji u sebe, u svoje emocije i u svoje odluke. Do kraja godine, značajno ćete poboljšati odnos sa partnerom, ukoliko prevaziđete prepreke sa početka godine. Odnosi sa porodicom biće stabilni, i u svojim bližnjima pronaći ćete podršku i utehu koja vam je potrebna. Moguće je da ćete obnoviti stara prijateljstva, i da ćete u život primiti nove prijatelje. Savetuje se da budete strpljivi, da dobro slušate druge ljude i da kontrolišete negativne reči i emocije.
 
Biće ovo fantastična poslovna godina za Ovnove! Zvezde su vam naklonjene i ide vam od ruke sve što započnete. Možete da očekujete nove poslovne saradnje, kao i napredovanje u karijeri. Vaši ciljevi za ovu godinu biće veliki, ali uz dobru organizaciju, uspećete da ostvarite snove o kojima godinama unazad maštate. Početak godine biće težak i shvatićete da je vreme za promene, Već negde u aprilu, vi počinjete ozbiljnije da se bavite svojim poslovima i uvidećete šta je najbolje za vas. Mnogi Ovnovi će odlučiti da pokrenu sopstveni posao i to je, u ovoj godini, odlična odluka. Retko čije ćete savete slušati, jer ste konačno potpuno sigurni u svoje odluke. 
 
Finansije će u 2020. godini biti stabilnije nego u 2019.-toj. Ipak, moraćete da pripazite. U prvoj polovini godini trebalo bi da štedite novac ili da ga ulažete. Savetuje se da ne pozajmljujete novac i da ga maksimalno sačuvate. Koliko god novca da imate u ovoj godini, imaćete utisak da vam je potrebno još, a to će vas motivisati da naporno i predano radite. Vaš trud će se isplatiti!
 
2020. godina doneće vam dosta uspeha, ali i dosta stresa. To može da utiče na vaše zdravstveno stanje. Treba da obratite pažnju na alergije, kožna oboljenja i infekcije. Vaš imunitet biće slabiji, pa je dobro da već sada radite na ojačanju imunog sistema. Posebnu pažnju obratite u aprilu i maju, tada ćete biti osetljiviji. U ovoj godini trebalo bi da poradite na navikama koje štete vašem zdravlju - ostavite cigarete, smanjite alkohol i izbacite masnu hranu sa jelovnika. Trudite se da se što više odmarate i da kvalitetno spavate.
 
Mnogi pripadnici ovog znaka imaće priliku da dobiju posao u inostranstvu i ako prihvate, to će biti odlična odluka za njih.
 
 BIK
 
Bikovi u 2020. godinu ulaze sa ciljem da konačno zablistaju na svim poljima! Ipak, to neće biti tako lako kao što očekujete. Pred vama su izazovi koje ćete morati da savladate. Iako već godinama unazad imate osećaj da učite lekcije za nešto veliko, ova godina će vam pružiti šansu da svo znanje prenesete na konkretne postupke, a to se tiče poslovne sfere, ali i partnerskih odnosa. Početak godine biće turbulentan, ali moraćete da skupite snage i da uradite sve kako biste izvukli maksimum iz ove godine. 
 
Ljubavni odnosi u 2020. godini biće na zadovoljavajućem nivou. Ipak, ne smete da se opustite. Situacija se menja, a kritičan mesec je semptembar. Ono što će obeležiti ovu godinu jeste balans. Najbolji saveznik biće kompromis. Prihvatite da nekad niste u pravu i pokušajte da raspravu rešite čim se stvori, nemojte gomilati loše misli i emocije. Osim toga, uživaćete u lepim i harmoničnim danima sa partnerom, moguća su zajednička putovanja, kao i interesantni događaji na kojima ćete se pojavljivati zajedno. Porodični odnosi mogu da se zakomplikuju, posebno ukoliko se potegne priča iz prošlosti, ali to će biti prolaznog karaktera. Sa prijateljima ćete provoditi kvalitetno vreme, a moguće je da ćete zajedno raditi na nekom poslovnom projektu. 
 
Bikovi će ove godine želeti da obezbede svoje radno mesto i da dokažu svima da su nezamenljivi. Sa druge strane, mnogi Bikovi će odlučiti da potpuno promene posao i da počnu da se bave stvarima koje su ih oduvek privlačile. Promene će biti česte, a o tome ćete razmišljati već u januaru. Imaćete uspeha kada su u pitanju radikalne promene, pa je izvesno da ćete promeniti i grad, pa možda čak i državu, kako biste pronašli posao koji će vam omogućiti život kakav želite. Već sredinom godine,vi ćete početi da radite na zacrtanim ciljevima, i važno je da u ovoj godini ne žurite i da pustite da stvari idu svojim tokom.
 
Što se tiče finansijske situacije, Bikovi će najviše novca trošiti na putovanja, ali i na druge ljude - davaćete novac prijateljima, davaćete u humanitarne svrhe, ugađaćete partneru. Finansije će biti bolje nego prošle godine i moći ćete da se opustite i da priuštite sebi stvari za kojima ste žudeli.
 
Zdravlje će u ovoj godini biti stabilno. Treba da pripazite na ishranu i da počnete da se hranite zdravije. Prijaće vam to, ali će biti teško da se pridržavate pravila i da izbegavate nezdravu hranu. To može dovesti do nagomilavanja kilograma i svih problema koje kilogrami nose sa sobom. Kako ne biste upali u začarani krug, počnite što pre da unosite više tečnosti,voća i povrća i da izbegavate kasne večere.
 
Bikovi će u ovoj godini imati mnogo više vremena za uživanje i za odmor. Takođe, ako imate neki hobi, ove godine, možete da mu se više posvetite.
 
 BLIZANCI
 
Blizancima 2020. godina donosi mogućnost da optimističnije posmatraju život i da lakše rešavaju svoje probleme. U ovoj godini, konačno će doći do ispunjenja mnogih vaših želja i bićete mnogo opušteniji nego što ste inače. Činiće vam se da je ovo godina puna uspeha i sreće na svakom koraku, ali treba da budete oprezni - da ostanete iskreni, da budete fokusirani na poslu, da u ljubavnim odnosima ne stavljate uvek sebe na prvo mesto i da ljudima oko sebe ponekad date drugu šansu kada žele da isprave neke stvari. Po svemu sudeći, 2020. biće odlična za Blizance, ukoliko naprave balans i ostanu dosledni svojim ciljevima.
 
Ljubavni odnosi u ovoj godini biće kvalitetniji, a emocije će biti iskrenije i jače. Uživaćete u harmoničnom odnosu sa partnerom, posebno do marta 2020. Biće tu manjih rasprava, ali mnoge veze će ove godine biti ozvaničene brakom, tako da je odličan period da razmišljate o budućnosti sa partnerom već u januaru. Mnogi Blizanci želeće da unesu novine u svoj ljubavni život, bićete željni eksperimentisnja. Imaćete želju da putujete, da izlazite i da sa partnerom doživljavate nove stvari. Pre svega, bitno je da se dogovorite sa partnerom i da pronađete kompromis. Najteže će biti Blizancima koji su upali u rutinu i koji ne znaju kako iz nje da se izvuku. I pored naglašene želje za avanturom, Blizanci će želeti da se skrase i da stvore dom i porodicu. Odnosi sa prijateljima će biti u krizi, posebno polovinom godine. Nećete imati mnogo vremena za prijatelje i to će vam oštro zameriti. Prijaće vam momenti sa porodicom, ali i kreiranje zajedničkih planova. U avgustu su moguće porodične svađe, i one će se ulavnom voditi oko finansija. Na miran i staložen način, možete da rešite sve probleme. 
 
Što se tiče poslovne sfere, ova godina biće povoljnija za Blizance od prethodne. Možete da očekujete nove poslovne saradnje i bolju komunikaciju sa ljudima sa kojima radite. Ne savetuje se da ove godine započinjete sopstvene poslove. Ovu godinu treba da iskoristite i da utvrdite svoju poziciju na kojoj se trenutno nalazite. Bićete ponosni na sebe jer ste uspeli da završite sve što se od vas očekuje, i to na dobar način. Iako će mnogi Blizanci imati problem da prihvate autoriret i naređenja, idealno je vreme da poboljšate odnose sa svojim nadređenima i da dokažete koliko vaš rad vredi. Budite uporni, već negde u aprilu možete da očekujete povišicu plate ili viši status na poslu. Ono šti biste trebali da izbegavate jesu rasprave i prepirke, tračarenja i ogovoranja. Trudite se da ostanete fokusirani na deo posla koji obavljate i to će vam doneti uspeh.
 
Finansijska situacija biće zadovoljavajuća i tome ove godine ne treba da brinete. Ako ostanete predani radu, imaćete dovoljno novca i da uštedite i da uložite u ono što želite. Savetuje sa da u ovoj godini rešite sve dugove koje imate, pa čak i kredite i veće pozajmice. Pripazite na finansije u poslednjem delu godine, jer je moguće da tršite više nego što bi trebali. Pravilnom organizacijom, imaćete dovoljno da priuštite i sebi i svojoj prodici sve što hoćete. 
 
Zdravstveno stanje Blizanaca u ovoj godini biće promenljivo. Mnogo ćete da radite, a malo da se odmarite, što će se odrazite na vaše zdravlje. Više nego ikada treba da se posvetite svom telu i da počnete redovno da vežbate. Telo će vam biti zahvaln ako se zdravije hranite i ako boravite više na vazduhu. Biće prisutne prehlade i infekcije, ukoliko ne ojačate imuni sistem. Takođe, Blizanci treba da budu pažljiviji u saobraćaju. 
 
Biće ovo godina u kojoj ćete imati mnogo sreće i uspeha. Iskoristite je na pravi način i uživajte u ostvarenju svojih želja na kojima ste vredno radili!
 
 RAK
 
Rakovi će u 2020. godinu ući sa osmehom na licu. Ova godina za vas biće važna lekcija za budućnnost. Imaćete toliko toga novog da doživite i da naučite. Koliko god mislili da su prepreke nesavladive, uspećete svojim trudom i marljivim radom da rešite sve pobleme koji nadolaze. Rakovima se u ovoj godini savetuje da kontrolišu svoje emocije, kako bi donosili pravilne odluke. Više nego ikada, Rakovi treba da budu hrabri i da reaguju kada im se nešto ne dopada. Biće ovo godina sa mnogo uspona i padova, ali na kraju, bićete zadovoljni svojim postignućima.
 
Rakovi će u 2020. pronaći srodnu dušu. Mnogi zauzeti Rakovi ostaviće sadašnje partnere i krenuće u avanturu. Imaćete osećaj da zaslužujete više i da možete bolje. U ovakvim situacijama, najpametnije je slušati svoje srce, jedino tako nećete pogrešiti. Slobodni Rakovi će u ovoj godini imati želju da se skrase i da daju šansu osobi koja im pruža pažnju i u kojoj vide prijatelja. Mnogi pripadnici ovog znaka odlučiće da obnove strasti sa sadašnjim partnerom i učiniće sve da veza bude kvalitetnija i stabilnija. Biće u ovoj godini i dosta svađa, jakih emocija, suza i smeha. Ipak, biće i puno ljubavi i romantičnih trenutaka u kojima ćete biti zahvalni, srećni i zadovoljni. Što se tiče prijateljskih odnosa, Rakovi će u ovoj godini imati priliku da upoznaju nove prijatelje, uglavnom na putovanjima ili na poslu. Porodični odnosi mogu da budu narušeni, posebno ukoliko budete tvrdoglavi. Nekad morate da spustite loptu i da prihvatite i da je neko drugi u pravu. 
 
Poslovna sfera je ono što će u Rakovima probuditi nove horizonte. Bićete motivisani da vredno radite i da uspete. Imate želju da napravite od svog života nešto veliko, i u 2020. godini biće i brojnih pokušaja za to. Već u aprilu započećete nove projekte. Neki Rakovi će pokušati da od svog hobija naprave posao, neki će pokušati da rade dva posla, mnogi će i raditi nešto što nije u njihovoj struci. Pošto ćete raditi na više frontova, uspeh nije zagarantovan. Svakako se savetuje da ostanete fokusirani na jedan posao, jer će vam sve drugo oduzimati dosta vremena, snage i novca. Ono što je karakteristično za ovu godinu jeste da nećete odustajati, ma koliko god puta da doživite krah. Sa jedne strane, to će vas dovesti do cilja i finansijske tabilizacije, ali sa druge strane, stres će biti naglašen konstantno. Najviše uspeha imaćete u avgustu, a kritičan mesec je novembar. Uložićete mnogo truda i vremena, i važno je da ne prenagjujete i da odredite tempo koji zaista možete da ispratite. Takođe, odnosi sa kolegama, šefovima i saradnicima mogu da budu narušeni, vodite računa kome se poveravate.
 
Finansije su vam najvažnije u ovoj godini, i radićete sve samo da dođete do dodatnih prihoda. Njih će biti, više nego prethodne godine, ali biće i dosta promašenih investicija. No, to vas neće demotivisati, samo će vam dati snagu da idete napred i da tražite nove načine zarade. Savetuje se da ne ulazite u poslove koji podrazumevaju da ulažete novac sa nekim drugim, jer je moguće da ćete biti izigrani. Budite pažljivi u junu, tada će biti nepredviđenih, većih troškova. Kada zaradite malo više, ostavite novac po strani, u slučaju da vam zatreba.
 
Zdravlje će varirati u ovoj godini, tako da će biti perioda kada će se osećati kao da uopšte nemate energije. To se dešava jer se iscrpljujete, a u tim trenucima dok ste u žurbi i gužvi, zaboravljate i da vežbate i da se zdravo hranite. Pošto ćete biti usmereni na posao, zdravlje može da bude narušeno. Mogući su problemi sa varenjem. Čuvajte svoje zdravlje i pokušajte da se što kvalitetnije odmarate i da date sebi oduška kada osetite da je tempo života prebrz za vas.
 
Rakovima se savetuje da budu hrabri i da preuzmu odgovornost za svoje postupke. Na kraju godine, uživaćete u svemu što ste naučili i stekli u narednih 12 meseci.
 
 LAV
 
Lavovima će 2020. godina biti u znaku promena. Biće toliko promena na svim životnim poljima, da nećete uspeti ni da prihvatite staru promenu, a nova će već doći. Ipak, ovo nije negativno. U ovoj godini, dobićete sve ono za šta ste se trudili prethodnih godina. Lavove očekuje lepa godina, puna iznenađenja. Narrednih 12 meseci, Lavovi će dosta naučiti o sebi, ali i o drugim ljudima. Bićete saosećajniji nego inače, imaćete potrebu da saslušate i razumete ljude oko sebe. Već na početku godine trebalo bi da postavite jasne ciljeve i da na njima vredno radite. Naučićete da poštujete rokove i da delujete korak, po korak, kako biste ispunili svoje želje.
 
Biće ovo teška godina za slobodne Lavove. Koliko god da se trudite, nećete uspeti da nađete idealnu osobu po svojim standardima. Zauzeti Lavovi će u 2020. godini razmišljati da svoju vezu podignu na viši nivo, pa su itekako moguća venčanja, veridbe, pa i planiranje proširenja porodice. Biće mnogo više vremena za nežnost, radost i lepe događaje. Mnoge veze i brakovi će se i završiti, ukoliko Lavovi ne budu bili spremni na kompromis. Bićete usmereni na ostvarivanje svojih želja i ciljeva i nećete dozvoliti da vas bilo ko u tome sprečava. Mnogi pripadnici ovog znaka imaće harmonične odnose i spokojnu godinu. Red briga, red radosnih događaja. Ipak, svi Lavovi treba da pripaze u maju, jer su tada moguće burnije svađe koje itekako mogu da utiču na ljubavne odnose. Porodični odnosi će ove godine biti bolji nego prethodnih godina, i konačno ćete moći da se opustite što se toga tiče. Bićete u kontaktu sa mnogim ljudima, ali i dalje ćete održavati uži krug prijatelja. Izbegavajte deljenje tajni sa bilo kim, posebno ako je nešto baš važno, jer je moguće da će ta informacija otići dalje, a to vam nikako ne ide u korist. Na kraju ove godine, bićete mnogo snažniji.
 
Što se tiče posla, Lavovi će u ovoj godini morati da daju svoj maksimum. Imaćete mnogo posla i od vas će se mnogo očekivati. Ipak, to vam neće toliko teško pasti jer ste motivisani da uzmete svoj život u svoje ruke i da sredite stvari koje godinama niste uspevali. Lavovi će biti dosta fokusirani na posao i to će obezbediti njihove pozicije. Velike su šanse za napredak, posebno ako se usmerite samo na jedan posao. Jedva ćete čekati da odete na odmor, ali u ovoj godini, na vama je da steknete finansije i da pravilno organizujete svoje vreme. Organizacija će biti bolja nego prethodnih godina. Polovinom godine očekuju vas lepe vesti, nova ponuda za posao ili bolja pozicija na sadašnjem poslu. Takođe, poštovaćete rokove više nego inače i preuzećete odgovornost za nove zadatke. Biće ovo dinamična i uspešna poslovna godina. Odmah na početku godinu isplanirajte šta sve želite da postignete, biće vam mnogo lakše da na taj način ostanete usresređeni.
 
Što se tiče finansija, ova godina će vam doneti dosta novca, ali nećete trošiti kao što ste to radili ranije. Razmislite o ulaganju ili o štednji. Mnogi Lavovi će ove godine da zarade ozbiljnije sume novca, i bilo bi to dobro da ostavite za naredne godine. Ako planirate da oformite sopstveni posao, za to će biti povoljan period tek pred kraj ove godine. Neće biti mnogo rizika i naučićete kako pravilnije da raspolažete novcem, što će vam mnogo značiti.
 
Zdravlje u 2020. godini biće promenljivo. Trebaće vam mnogo energije da biste ostali fokusirani na sve što želite. Pad energije je moguć zbog nedostatka sna, a moguće su i česte glavobolje. Ove godine trebalo bi da počnete redovnije da vežbate. Nećete imati mnogo izgovora, jer vaše telo traži da ga ojačate na prirodan način. Provodite što više vremena u prirodi, šetajte. Ako nemate kućnog ljubimca, sada je vreme da udomite novog člana, to će uticati na vašu pozitivnu energiju. 
 
Lavove čeka lepa i dinamična godina, puna izazova. Ostanite fokusirani i uspećete da ostvarite sve ono što ste dugo priželjkivali.
 
 DEVICA
 
2020. godina Devicama donosi mir i spokoj na svim životnim poljima. Sve će se odvijati polako, i imaćete vremena da menjate stvari koje vam se ne dopadaju ili vam ne donose zadovoljstvo. Neće biti mnogo iznenađenja. Detaljno planirao obezbediće vam da sve stignete, da uštedite, da poboljšate porodične i partnerske odnose. To što će sve ići sporim i laganim tempom, u jednom periodu godine će vas dosta i nervirati, posebno što očekivane rezultate neće videti odmah, kao što ste očekivali. Bez obzira na to, u 2020. godini biće mnogo trenutaka vrednih pomena. Uživaćete u vremenu koje ćete imati samo za sebe i moćićete da radite stvari koje dugo niste radili. 
 
Device čeka harmonična godina sa partnerom. Ako se sada dobro slažete i lepo komunicirate, tako će i ostati. Ako niste zadovoljni svojim ljubavnim odnosom, moćićete na miran način, bez preteranih, žustrih svađa da poboljšate situaciju. Imaćete vremena da ptujete sa partnerom, ali i da se malo više zabavljate nego u prethodnoj godini. Bićete mnogo direktiniji i iskreniji prema partneru i jasno ćete mu dati do znanja šta vam smeta i na šta treba da obrati pažnju, što može dovesti do kvalitetnije i ispunjenije veze, kakvoj težite. Slobodne Device će pronaći osobu koja im u potpunosti odgovara i moguće je da će uploviti u ozbiljnije ljubavne veze. Odnosi sa prijateljima biće u krizi, posebno polovinom godine. Nervira vas laž i licemerje, pa je moguće da ćete neke osobe zauvek skloniti iz svog života. Porodični odnosi biće bolji nego prošle godine. Imate razumevanja za porodicu i uživaćete u zajedničkim trenucima. Moguće je da ćete zajedno ući i u određeni projekat ili posao, što bi mogla da bude odlična ideja.
 
Device u ovoj godini neće mnogo napredovati na poslovnom planu. Činiće vam se da stagnirate, ali takva situacija biće sve do polovine godine. To će vas dosta demotivisati i nećete se mnogo truditi, nećete se previše dokazivati. U julu, možete da očekujete promene na poslu. Dobićete nove zadatke i nove odgovornosti, što će vam pomoći da se aktivirate, kako ne biste upali u rutinu. Ne savetuje se da započinjete sopstveni biznis, bar ne pre septembra 2020. godine. Produktivnost će biti smanjena, ali to neće uticati na vaš trenutni položaj. Očekivali ste više, ali do juna neće biti značajnih promena, ni na bolje, ni na gore.Prvu polovinu godine iskoristite da radite na sebi, na organizaciji vremena, na svojim kvalitetima. Imaćete vremena da upišete dodatni kurs ili da nastavite sa školovanjem. Krajem godine možete da očekujete ozbiljnije ponude koje će doneti nove saradnje, ali i više novca.
 
Finansije će biti stabilne, u ovoj godini nećete trošiti previše novca. Imaćete da priuštite sebi sve što hoćete, a moćićete i da uštedite za putovanje ili ulaganje u nešto veće. Kritičan mesec za finansije je april, pa pokušajte da do tada uštedite, kako vam ne bi zafalilo novca za neke bitne stvari. Inače ste pažljivi kada je u pitanju novac, tako da neće biti većih problema sa finansijama.
 
Zdravlje će biti dosta stabilno ove godine, s tim da će samo na početku godine biti osetljivije nego inače. Ako imate određenih zdravstvenih problema, najbolje je da posetite lekara, da ne odlažete i da ne čekate. Imaćete dosta energije i vaš imuni sistem biće dovoljno jak da se izbori sa tempom života. Savetuje se da u ovoj godini ostavite pušenje ukoliko ste pušač, ili da poradite na nezdravim navikama. To će vam doneti veliko olakšanje.
 
Device će imati mirnu godinu u kojoj će imati dovoljno vremena i da se odmaraju i da rade na svojim ciljevima. Iskoristite to vreme za uživanje i za napredak.
 
 
 
 VAGA
 
Vagama 2020. godina donosi mnogo olakšanja. 2019. godina bila je teška i naporna za Vage. Bilo je mnogo padova, a sad aje vreme za uspon koji će trajati. Vage će u ovoj godini biti odlučnije, hrabrije i spremnije na akciju. Iako je u njihovoj prirodi da balansiraju i da dugo donose odluke, ova godina će im biti mnogo jednostavnija za to. U ovoj godini nećete imati vremena za odmaranje, moraćete mnogo aktvinije i produktivnije da radite, kako biste ostvarili sve ciljeve. Imaćete više elana za to, i nećete se žaliti. Ovo je godina koja je izuzetno važna za ljubavne odnose, pa na to teba da obratite pažnju.
 
Ljubavni odnosi će u 2020. godini biti ono što će vam biti najvažnije od svega. Iako su vas prethodnih godina mučili odnosi koji su se odigrali u prošlosti, sada je konačno došlo vreme da sve to ostavite iza sebe i da nastavite dalje. Oslobađajuća energija je ono što ste dugo čekali. I slobodne i zauzete Vage, blistaće jer će osetiti novu energiju. Ljubavni odnosi biće skladniji, sa više razumevanja i poštovanja. Neće biti naglih reakcija i čestih svađa, kao što je to bio slučaj u 2019. godini. Slobodne Vage su spremne da otpočnu novu vezu i da se bez stege, ponovo zaljube, kao nikada do sad. Biće ovo lepa godina za ljubav i treba da je iskoristite na najbolji način. Zauzete Vage razmišljaće o prinovi, o venčanju, o kupovini nove kuće. Ova godina je dobra za stvaranje porodice, pa ćete o tome razmišljati već na samom početku godine. Prijateljski odnosi biće oplemenjeni, jer ćete imati više vremena za izlaske i druženje. Što se tiče porodičnih odnosa, može doći do nesuglasica koje su vezane za prošla vremena, posebno u julu ove godine. 2020. godina biće obeležena harmoničnim odnosima, što će Vagama biti značajno i važno. 
 
Poslovna sfera trpeće razne promene. Na početku godine imaćete mnogo elana i energije da radite više nego ikada pre. Trudićete se da se dokažete, ali za konkretne rezultate moraćete da sačekate do avgusta 2020. godine. Ono što je dosta važno jeste da Vage neće odustajati, čak i kada vide da nema unapređenja koje toliko čekaju. Pre svega, rešeni ste da unapredite kvalitet svog rada, i ovo će biti odlično za vas. Avgust je prekretnica za Vage u poslovnom smislu, jer ćete tada odlučivati da li je trenutni posao najbolji za vas ili ipak zaslužujete nešto mnogo bolje. U tom periodu moguć je i odlazak u inostranstvo ili promena sfere u kojoj radite. Bićete motivisani da uspete i što je najvažnije, to će dovesti do toga da budete mnogo bolji u onom što radite, ali i da imate više novca. U ovoj godini naučićete važne poslovne lekcije i uspećete da zablistate! Ispunite prvo očekivanja prema sebi, a onda prema drugima.
 
Finansijska situacija biće stabilnija u ovoj godini. Zarađivaćete više novca nego do sada, ali dosta ćete i trošiti. Savetujete se da štedite, kak biste uvek imali višak novca sa strane, jer će u ovoj godini biti i par velikih troškova, koji mogu da oštete vaš budžet. No, ako zanemarimo to, u ovoj godini moćićete sebi da priuštite i putovanja, i sitna zadovoljstva. Delićete novac sa porodicom i prijateljima.
 
Zdravstveno stanje u 2020. godini biće bolje nego inače. U prethodnoj godini bili ste dosta osetljivi i često ste išli kod lekara, ali u ovoj godini rešili ste da uzmete stvar u svoje ruke i da brinete o sebi na drugačiji način. Iako ste dugo odlagali unošenje zdravih navika u svoj život, ova godina je idealna za početak zdravog života. Savetuje se da se ne forsirate i da radite samo one stvari koje vašem telu prijaju, pa tome donosite odluke o ishrani, kao i o vežbanju. 
 
Biće ovo uspešna i aktivna godina za Vage, samo slušajte svoje srce i svoje telo!
 
 ŠKORPIJA
 
Za Škorpije, 2020. godina biće veoma uspešna i aktivna! Ova godina doneće vam veliko olakšanje i osetićete da konačno držite konce u svojim rukama. Stvari iz prošlosti koje su vas dugo brinule i stvarale vam pritisak, sada će nestati, i osetićete kako se energija u vama potpuno menja. Bićete spremni da zablistate na svim životnim poljima, tako da možete da očekuje da će ovo biti važna i bitna godina u vašem životu. Imaćete priliku da uživate u plodovima svog rada i sada je pravo vreme da krenete u nove radne pobede, puni energije, sa osvežavajućom motivacijom. 
 
Ljuabvni odnosi u 2020. godini biće skladniji nego što su bili u prethodnoj godini. Godina će biti obeležena sa puno strasti i to će razbiti rutinu koja je zavladala polovinom 2019. godine. Strast i emocje biće pojačane, pa ćete imati želju da ugađate partneru, da idete na sastanke, da izlazite, da putujete. Imaćete dovoljno vremena za lepe i romantične trenutke i to će vam biti zaista važno u ovoj godini. Ti romantični trenuci biće vam beg ostresa, od nagomilanih obaveza, od svega što vama stvara pritisak. Iskoristite ih i uživajte u ljubavi tokom cele godine! Idealno je vreme da razmišljate o proširenju porodicu, posebno početkom godine. Za slobodne Škorpije, biće ovo težak period, jer će teško uspeti da pronađu idealnog partnera. Situacija može da se promeni tek u septembru. Odnosi sa prijateljma biće kvalitetniji ove godine, imaćete vremena da se družite, ali i da organizujete druženja u svom domu. Porodični odnosi će biti promenljivi. Početak godine donosi razumevanje i stabilnost u odnosima u porodici, ali već u aprilu, situacija se menja i neke stvari se moraju rešiti, ma koliko dugo ih odlagali. Birajte reči, kako ne biste povredili osećanja drugih ljudi.
 
Mnoge Škorpije će u ovoj godini imati želju da promene posao i da isprobaju nešto novo. To i nije tako pametna odluka, jer je najvažnije da održavate finansijku sigurnost, dok ne nađete nešto zaista dobro. Dobra je godina za započinjanje novih projekata i novih saradnji, pa čak i za obnavljanje starih saradnji. Imate utisak da možete da radite na više frontova, ali to će biti u jednom periodu baš naporno za vas. Škorpijama se savetuje da se posvete timskom radu u ovoj godini, posebno ako oko sebe imaju ljude kojima veruju i na koje mogu da se oslone. Takođe, trebalo bi poradite na svojim idejama i da ih realzujete. Dobar mesec za započinjanje sopstvenih poslova je maj, tada su vam zvezde naklonjene u poslovnoj sferi i sledi vam uspeh. Škorpijama će se mnogi poslovni planovi ostvariti na brži način, nego što su do sada navikli. Iskoristite 2020. godinu da zablistate i da napredujete u karijeri!
 
Finansije ne treba da vas brinu. Biće dovoljno novca i da štedite i da ulažete, ali i da sebi priuštite stvari koje ste dugo želeli. Moguće je da ćete ove godine uspeti da sebi obezbedite i nekretninu, ili da renovirate kuću. Mnogo novca ćete ulagati u svoje poslove, kao i u dom. Neće vam biti žao da trošite novac na ljude koje volite. Za razliku od prethodnih godina, u ovoj godini neće biti finansijske krize, ni u jednom mesecu.
 
Vaše zdravlje biće osetljivije početkom godine, pa su moguće infekcije, virusi ili prehlade. Kada to prođe, vaše zdravlje će biti dobro i imaćete mnogo energije. Ove godine bićete disciplinovaniji i redovno ćete vežbati, ustajaćete na vreme i pokušaćete da izbalansirate i organizujete svoje vreme. Brinućete o svom zdravlju više nego ranije, a brinućete dosta o zdravlju ljudi oko vas - o parteru ili porodici.
 
Škorpije čeka godina puna lepih događaja - važna godina je ispred vas!
 
 STRELAC
 
Strelčevima 2020. godina biće pravi izazov! Ma koliko god se trudili da isplanirate sve do poslednjeg detalja, desi se nešto neočekivano i poremeti sve planove. Ova godina doneće vam mnogo radosnih događaja, ali i niz prepreka koje morate da savladate. Naučićete važne lekcije, posebno početkom godine. Imaćete mnogo energije, ali biće prisutan i stres i niz događaja koji će vas izbciti iz koloseka. Ipak, to neće utiacati na vaše samopouzdanje, bićete jaki i svesni sebe i svojih odluka. Bićete tvrdoglaviji nego inače i nećete stati sve dok ne postignete ono što ste zacrtali.
 
Strelčevi će u ovoj godini imati sreće u ljubavi, posebno ako su trenutno zadovoljni sa izborom svog partnera. Ipak, mnogi Strelčevi će odlučiti da krenu dalje i neće se dugo zadržavati u vezama gde su prisutne svađe i prepirke. Radićete na oslobađanju od stresa i biće vam potrebno više slobode i više vremena koje ćete posvetiti samo sebi, pa ako partner pruži nerazumevanje, moguće je da ćete otići. Bićete sebičniji nego inače i često ćete imati potrebu da se osamite i da uživate u stvarima koje dugo niste radili. Kritičan period za veze je proleće 2020. godine, i tada će se iskristalisati ko će ostati u vezi, a ko će krenuti u nove ljubavne avanture. Imaćete prilike i da izgladite odnose, ukoliko to budete želeli. Slobodni Strelčevi će ove godine verovatno uploviti u ozbiljnu vezu, i sve će se ubrzano dešavati, pa su moguće i veridbe i venčanja do kraja godine. Više pažnje posvećivaćete svojim prijateljima, ali mnoge ćete i skloniti izv svog života, posebno ako vas obasipaju negativnom energijom. Odnosi sa porodicom biće harmonični i uživaćete u mirnim i veselim momentima sa svojim najbližima.
 
Poslovna 2020. godina doneće vam napredak u karijeri. Konačno ćete uvideti za šta ste se toliko trudli i možete da očekujete da ćete imati više novca od trenutnog posla. Značajan napredak čeka vas polovinom godine, a do tada ćete marljivo raditi. Pripazite na odnose sa kolegama i sa šefovima, jer je moguće da ćete ulaziti u sukobe. Bilo bi dobro da poboljšate odnos sa ljudima sa kojima radite, jer će vam biti lakše da funkcionišete u kolektivu. I pored toga, moći ćete da očekujete pomoć kada vam najviše bude trebala. Mnogi Strelčevi će ove godine odlučiti da pokrenu svoj posao ili da smisle novi hobi, što će biti odlična odluka. Dok ne oformite konkretan plan, nemojte ulagati veću sumu novca, kako ne biste ugrozili svoju finansijsku situaciju. U septembru je moguće preseljenje ili odlazak u drugi grad zbog posla. 
 
Finansije će biti bolje i stabilnije nego u prethodnoj godini i moći ćete da rasporedite novac na sve što vam je važno. Ova godina je izuzetna što se tiče novčanih priliva i to će vam omogućiti da se opustiti i da ne budete grčeviti kada je novac u pitanju. Štedeli ste prethodnih godina, a u ovoj, možete da odahnete i da sebi priuštite odmor, putovanje ili nešto što ste dugo priželjkivali.
 
Zdravlje će Strelčevima ove godine biti stabilno, jer su u prethodnoj godini naučili lekciju i znaju da treba da brinu o sebi, i kada nisu bolesni. Ove godine sebi treba da priuštite više masaža, jer se stres najviše nagomilava u vratu i leđima. Čak i jutarnje razgibavanje kod kuće može da vam pomogne da se osećate energičnije i bolje. Sredinom godine, obratite pažnju na pad imuniteta.
 
Biće ovo dobra godina za Strelčeve, idealna je za rešavanje starih problema i za početak novih, kvalitetnih poglavlja.
 
 JARAC
 
Jarčevima će 2020. godina doneti nove obaveze, nove prepreke, ali i mnogo harmoničnih i romantičnih trenutaka u kojima će se pokazati njihova nežna i vesela strana ličnosti. Iako ste u prethodnoj godini imali mnogo problema, već početkom ove godine, oni će biti u velikoj meri rešeni i to vam donosi olakšanje. Energija vam se polako obnavlja, i već u martu imaćete volje da radite sve što do sad niste želeli. Dominantni će biti ljubavni odnosi u ovoj godini, i biće mnogo bolji nego u prethodnoj. Manje stresa, manje tenzije, manje sukoba, i u kući i na poslu - to znači da ćete ove godine biti mnogo zadovoljniji i opušteniji, a to vam je itekako trebalo.
 
Vreme je za stabilizaciju ljubavnih odnosa. Jarčevi ove godine mogu da očekuju prinovu, ozbiljnije planove sa partnerom, razmišljanje o venčanju. Ta misao će se pojaviti već početkom godine, tako da imate dovoljno vremena da realizujete sve što budete imali na umu. Bićete otvoreniji i pristajaćete na kompromis, što će se vašem partneru itekako svideti. Ono na šta treba da obratite pažnju jesu događaji iz prošlosti - nema potrebe da se vraćate na to i da ponovo započinjete diskusiju. Shvatićete da je nekad dobro oprostiti i jednostavno krenuti dalje. Pred vam je lepa godina i treba da uživate u njoj, da prevaziđete sve što vas je bolelo i povređivalo u prethodnim godinama. Biće vam teško da budete posvećeni, kada imate mnogo posla, ali moraćete da balansirate i da postignete sve što se od vas očekuje. Delovaće teško, ali bićete ponosni na sebe. Što se tiče prijateljskih odnosa, oni će zasijati polovinom godine, kada ćete imati najviše vremena za druženje, okupljanja i izlaske. Porodični odnosi biće harmoničniji, ali vodite računa da uradite sve što ste obećali svojim najbližima. U suprotnom - nemojte da obećavate.
 
Što se tiče posla, biće ovo stresna godina jer ćete imati više posla nego što ste očekivali i uopšte želeli. Rado prihvatate sve nove ponude, ali morate da znate koliko vi zaista možete da iznesete. Bićete pod pritiskom, posebno u aprilu. Neke obaveze ćete morati da otkažete ili da prebacite na nekog drugog. Još uvek niste dobri sa organizovanjem vremena, i sada je vreme da naučite lekciju o tome. Prvenstveno, važno je da cenite svoje vreme i svoj trud, a onda će i drugi to ceniti. Mnogi Jarčevi će želeti da unaprede svoje znanje, pa je moguće da ćete upisati dodatni kurs. Takođe, inspirisaće vas rad sa decom. Imate potrebu da radite nešto kreativno, ali pored toliko posla, jedva ćete uspevati. Zato je važno da rasporedite vreme i da se fokuriate na ono što je prioritetno. 
 
Vaše finansije biće stabilne ove godine i to vam je važno. Znate koliko je važno da štedite i to znanje će vam dobro doći u narednih 12 meseci. Neće biti velikih i nepredviđenih troškova, tako da možete da se opustite i da priuštite sebi i svojim najbližima sve što ste planirali. Ne ulažite novac u poslove za koje niste sigurni da će vam se isplatiti. Nekad je dovoljno slušati intuiciju.
 
Zdravlje kod mnogih Jarčeva biće dobro, ali ipak ne treba da se opustite. Redovni sistematski pregledi su obavezni. Bilo bi dobro da proveravate svoju krvnu sliku. Zdravijom ishranom uspećete da je poboljšate. Jarčevima se savetuje i opuštajuća šetnja ili meditacija, kako bi njihov um ostao fokusiran i kako stres ne bi uticao na zdravstveno stanje. 
 
Jarčeve čeka godina puna ljubavi! 
 
  VODOLIJA
 
Vodolije će 2020. godinu dočekati sa širokim osmehom. Očekuju vas velike promene i spremno ćete ih dočekati. U prethodnoj godini bilo je mnogo nepredviđenih događaja i mnogo ste se nervirali, ali sada je vreme da se opustite i da uživate. Naravno, neće sve ići glatko, ali imaćete bolje poslovne prilike, kao i u kvalitetniju komunikaciju sa partnerom. Pre svega, ova godina podariće vam priliku da pokažete svoju ličnost, kreativnost, svoja umeća. Biće mnogo prilika da zasijate, pa ukoliko ih budete iskoristili, ova će biti odlična godina za vas.
 
Što se tiče ljubavi, Vodolije će se susresti sa pojačanim emocijama i biće im teško da se naviknu na to. Bićete otvoreniji i iskreniji prema partneru, a biće i više strasti nego što je bilo do sada. To će svakako poboljšati vaš odnos, pa će ljubavni život biti mnogo zanimljiviji i uzbudljiviji. Užasno vas plaši rutina i monotonija, ali već početko godine doživećete ljubavne avanture i uživaćete u njima. Ono što je važno jeste da odlučite šta vam je prioritet. Može doći do proširenja porodice, možda ćete se odlučiti za dete. Sve u svemu, biće ovo lepa godina što se tiče ljubavi i partnerstva. Slobodne Vodolije započeće ljubavnu romansu, a idealan period za to jeste maj 2020. godine. Što se tiče porodičnih odnosa, Vodolije će češće ulaziti  sukobe sa svojim najbližima, posebno oko finansija. Spustite loptu, jer ove svađe ništa neće dobro doneti. Imaćete vremena za prijatelje i za izlaske. Ono što se Vodolijama savete jeste da više slušaju ljude oko sebe, da imaju više razumevanja i uče iz svojih grešaka. 
 
Poslovna sfera Vodolijama donosi napredak u karijeri, ali to će se dogoditi tek početkom leta. Ono što je važno da shvatite odmah na početku godine jeste da ne smete da prihvate dodatne odgovornosti ukoliko niste u stanju da posao odradite do kraja. U suprotnom, izgledaćete neozbiljno i šefovi će vam to zameriti. Mnoge Vodolije želeće da izvoje više vremena i da se posvete svom hobiju. Ove godine, imaćete više mogućnosti za tako nešto. Razmišljaćete da pokrenete sopstveni posao, ali je moguće da će ove godine sve ostati na ideji, jer niste spremni na realizaciju. Imaćete dosta posla i novih zadataka, ali bitno je da rasporedite svoje vreme i da sve odradite što kvalitetnije. Trudite se i marljivo radite, i vaš trud će se isplatiti. Ove godine, imaćete želju da pomažete drugim ljudima, i moguće je da ćete raditi projekte koji su humantarnog karaktera. 
 
Što se tiče finansija, trošićete više nego bi trebalo. Morate da pazite, kako ne biste upali u dugove. Bilo bi dobro da već na početku godine otplatite kredite i pozajmice. Takođe, bilo bi dobro da štedite što više u prvih par meseci, jer ćete tada imati veće prilive novca. Imaćete potrebu da sebi ispunjavate sitne želje, da kupujete, da ulažete. To ćete i moći, ali pažljivo baratajte novcem, kako biste ga imali u istoj meri tokom cele godine.
 
Zdravstveno stanje će biti zadovoljavajuće. Jedino na šta treba da obradite pažnju jeste stres. Stres utiče na vaš organizam, on ume da kontroliše vaše emocije. Trebalo bi da naučite da kontrolišete vi njega, a ne on vas. Iako ne volite pravila, ove godine ćete morati da napravite bolji plan za svoje zdravlje. Počnite zdravije da se hranite, pijte više tečnosti i ne odlažite odlazak kod lekara kada primetite da nešto nije u redu. Zdravlje će biti osetljivije početkom proleća i moguće su alergije koje nećete moći da ignorišete. 
 
Biće ovo zanimljiva i uzbudljiva godine za Vodolije. Pokažite kakvi ste zaista, neka vas ceo svet upozna!
 
 RIBE
 
Ribe su imale tešku godinu. Bilo je čestih promena raspoloženja, raznih problema, i u poslu i u ljubavi. Početak 2020. godine doneće vam mir i spokoj, ali to neće dugo trajati. Bićete mnogo aktivniji početkom proleća. Ova godina donosi vam više samopoštovanja i samopouzdanja, pa ćete lakše prebroditi teške trenutke kojih će biti. Bićete željni novih avantura, novih saznanja, novih upoznavanja. Samo treba da pratite svoju intuiciju i bićete na dobrom putu. Savetuje se da budete što realniji, kako ne biste ulazili u svađe i probleme i da budete što objektivniji, kako ne biste imali nerealna očekivanja od drugih ljudi.
 
Što se tiče ljubavnih odnosa, Ribe će skupiti snage da završe sa svim odnosima iz prošlostima. Za to je trebalo mnogo vremena, ali sada ste spremni da nastavite dalje. Više ćete se dužiti, dopustićete ljudima da vas bolje upoznaju. Mnoge slobodne Ribe će već početkom godine uploviti u strastvene ljubavne odnose koji će se održati i biće kvalitetni. Zauzete Ribe imaće puno podrške od partnera. To će vam mnogo značiti, posebno Ribama koje su izgubile poverenje u partnera. Što se tiče komuikacije sa partnerom, ove godine naučićete koliko je važno da budete svoji, da budete dosledni svojim stavovima i da pre svega, budete iskreni u svojim namerama i željama. Porodični odnosi mogu da budu poljuljani, doćiće do nerazumevanja, posebno u drugoj polovini 2020. godine. Prijatelji će vam biti velika podrška, a moguće je da ćete sa njima započeti i neke poslovne projekte. Biće oscilacija u vašem raspoloženju, biće suza i smeha - čeka vas emotivna godina. Za mnoge pripadnice lepšeg pola moguće su prinove, posebno u letnjem periodu.
 
Poslovni aspekt je nešto što vam donosi nervozu. U 2019. godini imali ste raznih problema na poslovnom planu. Ove godine, bićete hrabriji i uspećete da svoj posao dovedete u red. Mnoge Ribe će odlučiti da promene posao i da probaju nešto sasvim novo. Izazov će biti da radite poslove koje do sada niste radili, ali to će vam se itekako svideti. Ribe koje su zadovoljne svojim poslom, učiniće sve da napreduju i da se dokažu. Nije vam teško da radite prekovremeno, nije vam teško da prihvatate dodatne odgovornosti, samo da obezbedite svoje mesto i da učinite svoju budućnost lepšom i boljom. Ribama će vredan rad doneti mnogo zadovoljstva. Trebalo vam je nešto da vas pokrene i da vas motiviše, a radna atmosfera je najbolja za to. Dobar je period ukoliko želite da se bavite i aktivnostima pored redovnog posla - pronađite hobi u kom će vaša ličnost biti izražena.
 
Finansije će biti slabije početkom godine, ali već u martu biće prilike da zaradite dodatno. Vama novac nije u fokusu trenutno, ali to bi trebalo da se promeni. Lako možete upasti u dugove i pozajmice ukoliko ne budete vodili računa o svojim finansijama. Često ćete imati neplanirane troškove, pa bi bilo idealno da uštedite za takve dane, koliko god možete, značiće vam.
 
Ribe će biti osetljivijeg zdravlja, posebno polovinom godine. Bilo bi dobro da poradite na svom zdravlju, radi predostrožnosti. Prirodni načini su najbolji za to. Poradite na svojim svakodnevnim navikama i ne zaboravite da je zdrav san izuzetno važan za produktvno funkcionisanje. Mogući su problemi sa nesanicom, i to će vas mučiti kad god ste pod većim stresom. 
 
Biće ovo uzbudljiva godina za Ribe i bićete mnogo sigurniji u sebe što će vam doneti uspeh i sreću!
Mogujatosama.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: