Horor u cirkusu: Napaljeni slon napao čuvara (uznemirujući video)

Zivot i stil - Ponedeljak 30.12.2019 - 14:04

Turisti koji su čekali da gledaju predstavu bili su svedoci stravičnog napada. Stručnjaci smatraju da je 56-godišnji azijski slon bio u stanju "teranja". To znači da je njen poriv da se pari otišao predaleko i da je zbog toga bio agresivan.

Lekari su žrtvu odmah proglasili mrtvom FOTO: Printscreen Lekari su žrtvu odmah proglasili mrtvom FOTO: Printscreen
Slon odrasli mužjak odvukao je svog čuvara pred šokiranim posetiocima u zoološkom vrtu na jugu Kine.
 
Za životinju tešku 2 tone, starosti 56 godina, rečeno je da se loše parila pa je prošle nedelje napala svog negovatelja u Čangša, glavnom gradu provincije Hunan.
 
Napad se dogodio neposredno pre početka cirkusa prošlog utorka, a snimili su ga turisti koji su čekali da pogledaju predstavu.
 
Azijski slon, pod imenom "Ai A", živeo je u Čangši 10 godina pre incidenta i ima "nežan" temperament, navodi se u Čangša Zoo-vrtu, gde se dogodila tragedija.
 
Čekalo se da uđe na mesto performansa kada je izveo napad na radnika, poznatog po prezimenu Bu, objavio je juče zoološki vrt u izjavi za medije.
 
Pet drugih čuvara pokušalo je da smiri slona pre nego što su Bua odveli u bolnicu. Lekari su žrtvu odmah proglasili mrtvom jer reanimacija nije uspela.
 
Snimci koji kruže Veiboom, kineskim ekvivalentom Tvitteru, prikazuju tri slona, uključujući "Ai A", koji stoje na terenu za performanse. Potom se vidi "Ai A" koji vuče čoveka, koji izgleda beživotno, na zemlji.
 
Kada je muški azijski slon u stanju "teranja", njegov nagon da se pari postaje opasan, a nivo testosterona i drugih hormona je povišen. Postaje agresivniji i bori se sa drugim muškim slonovima da bi se takmičio za ženku.
 
Ostaje nejasno da li su ostali slonovi na mestu događaja bili mužjaci ili ženke. Zoološki vrt je držao "Ai A" u posebnom ograđenom prostoru, daleko od ostalih slonova.
 
Osnovan 2010. godine, ekološki zoološki vrt Čangša drži ukupno šest azijskih slonova u prostoru koji zauzima 1.271 kvadratnih metara.
 
Svi slonovi su obučeni da izvode cirkuske tačke, uključujući masaže, igranje fudbala i mahanje hula-obručima.
 
Zoološki vrt je obećao da će sprečiti da se slični incidenti dese u budućnosti. Policija i regionalni biro za šumarstvo istražuju slučaj.
 

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: