I Hitler bi koristio Fejsbuk da je postojao u njegovo vreme

Zivot i stil - Subota 23.11.2019 - 14:20

Komičar Saša Baron Koen istakao je u svojim kritikama „Fejsbuka“ da bi Adolf Hitler verovatno mogao da objavljuje svoje antisemitske reklame na „Fejsbuku“ da je ta društvena mreža postojala 1930-ih godina, navodi Bi-Bi-Si.

Komičar Saša Baron Koen FOTO: Getty Images Komičar Saša Baron Koen FOTO: Getty Images
Saša Baron Koen je poznat po komičnom filmu Borat u kome glumi novinara iz Kazahstana. Taj film mu je 2006. godine doneo „Zlatni globus“ Udruženja stranih dopisnika u Holivudu.
 
„Fejsbuk će objaviti sve 'političke' reklame koje hoćete, čak i ako sadrže laži“, rekao je Koen britanski glumac jevrejskog porekla, u Njujorku na konferenciji Udruženja za borbu protiv antisemitizma.
 
Dodao je polazeći od takve, uvrnute logike, da je Fejsbuk postojao 1930-ih godina, pustio bi Hitlera da postavlja reklame od 30 sekundi o 'rešavanju jevrejskog pitanja'.
 
Koen je pozvao „Fejsbuk“ da proverava sadržaj reklama pre objavljivanja, a „ako su to reklame s pogrešnim informacijama, vrati novac i to ne objavljuje“.
 
Društvena mreža je u septembru navela da neće više filtrirati političke reklame, smatrajući da je za korisnike interesantno da to vide, ali je istovremeno pooštrila pravila transparentnosti tako da oglašivači moraju jasno da se identifikuju.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: