Ideje za doček Nove godine usred pandemije, trebaće vam internet

Zivot i stil - Ponedeljak 28.12.2020 - 13:02

Godina koja je na izmaku bila je drugačija, a pandemija koronavirusa će promeniti i način na koji ćemo dočekati novu 2021. godinu. Zbog preporuka epidemiologa i zabrane okupljanja početak nove godine nećemo dočekati na trgovima, restoranima i klubovima, već u svojim domovima, u krugu porodice. Uprkos tome što ćemo ostati kod kuće, to ne znači da ne možemo da provedemo „najluđu noć“ sa onima koji su daleko od nas.

„Zum“ smo koristili za sastanke, a sad možemo da ga koristimo za druženje tokom dočeka „Zum“ smo koristili za sastanke, a sad možemo da ga koristimo za druženje tokom dočeka
Završava se godina koju su obeležili držanje odstojanja i ostanak kod kuće. Na taj način ćemo morati da proslavimo i dolazak nove godine, od koje mnogi očekuju povratak starih navika, ali i da vide drage ljude koje dugo nisu videli.
 
Većina ljudi će novu godinu dočekati tamo gde je provela dobar deo 2020. godine – kod kuće. Međutim, savremene tehnologije, koje mnogi koriste za rad kod kuće ili nastavu na daljinu, mogu da se upotrebe za druženje sa porodicom i prijateljima na daljinu.
 
„Onlajn“ druženje i kuvanje
 
Aplikacija Zum (Zoom), koja je postala popularna po lakom organizovanju i održavanju onlajn sastanaka i školskih predavanja na daljinu, može da bude vrlo korisna za povezivanje sa prijateljima i porodicom tokom novogodišnje noći.
 
Možete se dogovoriti da kupite iste ili slične namirnice koje ćete konzumirati kako biste osetili povezanost i bar na trenutak zamislili da ste na istom mestu.
 
Kako bi sve bilo zabavnije i kreativnije, možete da utvrdite zajednički recept koji ćete spremati istovremeno putem Zuma i da nakon pripreme jela uživate u onome što ste „zajedno“ spremili.
 
Jedino ograničenje Zuma je u tome što u okviru besplatne verzije aplikacije nemate mogućnost da održavate video-konferenciju koja je duža od 40 minuta, pa je preporuka da odredite recept za jelo koje se brže sprema.
 
Grupe na Vajberu i Votsapu
 
Ako niste ljubitelj audio-vizuelne komunikacije, pravo rešenje za vas su aplikacije za tekstualnu komunikaciju putem interneta, poput Vajbera i Votsapa, koje vam omogućavaju da napravite grupe u koje možete da uključite vaše prijatelje.
 
Na taj način možete zajednički da komentarišete omiljene scene iz serija i filmova koji će se emitovati tokom prazničnih dana. Osim toga, tokom najluđe noći možete da podelite utiske o specijalnim novogodišnjim muzičkim programima, uz koje ćete dočekati Novu 2021. godinu.
 
Radio-televizija Srbije je pripremila poseban novogodišnji program – Da smo živi i zdravi, koji možete gledati 31. decembra od 21 čas na Prvom programu RTS-a.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: