Ima skoro 100 godina, Alchajmera, ne zna ni s kim je snimio album, ali dominira

Zivot i stil - Ponedeljak 04.04.2022 - 14:23

Lejdi Gaga je trenutno nominovana za pet Gremija, a sve nominacije deli sa čestim saradnikom, sada penzionisanim Tonijem Benetom.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Par je nominovan u neke od najvećih i najkonkurentnijih kategorija, uprkos tome što pomenuti pevač pati od Alchajmerove bolesti i neće prisustvovati ceremoniji.
 
Među kuriozitetima ovogodišnje trke za Gremi nagrade jeste i taj da je za pesmu godine nominovana pesma iz 1934. godine.
 
Numera Kola Portera „I Get A Kick Out Of You“ nominovana je za nagradu u izvođenju Tonija Beneta i Lejdi Gage.
 
Legendarni američki pevač Benet diči se i zanimljivim rekordom, jer je sa 95 godina najstarija osoba ikad nominovana za Gremi, čime je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.
 
Večeras se neće pojaviti na dodeli nagrada, koja kreće oko 2 časa posle ponoći po našem vremenu, jer će biti kod kuće u Njujorku.
 
Toni Beten se već šest godina bori se sa Alchajmerovom bolešću, otkrila je ranije njegova supruga Suzan.
 
Muzičar je do nedavno radio na svojim novim pesmama, a pripremao je i pomenuti duetski album sa Lejdi Gagom, zbog čega je ova vest tada iznenadila njegove fanove, koji nisu znali ništa o tome.
 
Toni se lekaru požalio 2016. godine nakon što je počeo da zaboravlja imena svojih kolega, a neurolog mu je onda potvrdio da boluje od Alchajmerove bolesti.
 
"Jako mi nedostaje. Dok peva to je on. Prepoznaje mene i decu, ali nažalost zbunjen je i frustriran. Ipak, bori se. Nadam se da će samo zaspati jedne noći i da će to biti to. Da neće krenuti na gore i da neće pred kraj patiti“, zaključila je Suzan, koja je sa Benetom u braku od 2007. godine.
 
Prilikom retke promocije albuma "Love for Sale", Benet čak nije ni prepoznao Lejdi Gagu na sceni, koja mu je inače dugogodišnja prijateljica i saradnica.
 
Kako je kontroverzna pevačica svojevremeno opisala, osećala je veliku tugu jer je u Benetovim očima videla da on, kako je opisala, ne zna gde se nalazi, niti sa kim peva.
 
Nominovani za pet Gremija
 
Gaga i Benet su nominovani i za album i za pesmu godine, dve od četiri najbolje kategorije na dodeli Gremija. Drugi zajednički dugometražni album duo „Love For Sale“ je u izboru za album godine, dok je njihova interpretacija pesme „I Get a Kick Out of You“ u konkurenciji za pesmu godine.
 
Pored toga, nominovani su u kategoriji za najbolji duo/grupu, ali i za najbolji spot za pesmu „I Get a Kick Out of You“.
nova.rs/OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sladjana
06.04.2022. , 15:52
Divan gospodin,bas mi je zao.Jeste da je poziveo i da ima lepe godine,ali ima i lep glas.Preporucujem mu reishi kapsule,mozda mu pomognu da barem bolest ne napreduje.