Karantin lansirao u stratosferu cene rasnih pasa

Zivot i stil - Subota 19.09.2020 - 12:35

Mladunci popularnih skupih rasa pasa porasla je više nego dvostruko tokom pandemije koronavirusa i sada u proseku dostižu i 2.000 evra!

Cene porasle više nego dvostruko: Koker španijel FOTO: Pixabay Cene porasle više nego dvostruko: Koker španijel FOTO: Pixabay
Najpopularnije rase zabeležile su još vrtoglaviji rast cena, a ti štenci se često prodaju za 3.000 funti (oko 3.300 evra) ili više, pokazuju podaci sa internet tržišta, javlja Bi-Bi-Si.
 
Organizacije za zaštitu životinja upozorile su da bi visoke cene mogle podstaći nehuman uzgoj, krijumčarenje ili krađu pasa.
 
Takođe, ukazuju na moguće probleme nakon što se novopečeni vlasnici pasa koji rade od kuće jednog dana vrate na posao, to jest kada budu mnogo manje kod kuće.  
 
Interesovanje za kućne ljubimce poraslo je nakon karantina koji je uveden krajem marta zbog pandemije koronavirusa, a velika potražnja navela je mnoge uzgajivače da podignu cene štenaca.
 
Podaci sa sajta Pets4Homes, zasnovani na oko 150.000 oglasa, pokazali su da je prosečna cena mladunaca popularnih rasa od marta do septembra iznosila oko 1.883 funte (oko 2.050 evra).
 
U istom periodu prošle godine prosečna cena je bila bezmalo 1.000 funti niža – 888 funti (oko 970 evra).
 
Na listi pasa čije su cene najviše porasele su: koker španijel, džek rasel, kokapu, border koli, kavalirski španijel kralja Čarlsa, kavapu, labrador retriver, engleski springer španijel, jorkširski terijer i ši-cu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: