Karla Lagerfelda najverovatnije će naslediti mačka

Zivot i stil - Četvrtak 21.02.2019 - 12:35

Nemački kreator i kreativni direktor modne kuće Šanel (Chanel) Karl Lagerfeld, koji je preminuo juče u 86. godini života, ostavio je iza sebe bogatstvo vredno 200 miliona dolara. Kako nije imao porodicu ni bliske rođake kojima bi ostavio svoje nasledstvo, mediji spekulišu da će slavnog dizajnera najverovatnije naslediti njegova mačka.

Najviše na svetu voleo mačku Čupet FOTO: Instagram Najviše na svetu voleo mačku Čupet FOTO: Instagram
Sam Lagerfeld u svojim izjavama tokom proteklih par godina pominjao je da najviše na svetu voli mačku Čupet. Dizajner je jednom prilikom izjavio da bi čak oženio svoju ljubimicu ukoliko bi to bilo moguće. 
 
"Još nije moguć brak između životinja i ljudi. Nisam verovao da ću se ovoliko zaljubiti u svoju mačku", izjavio je Lagerfeld 2013. godine za CNN. 
 
Ipak, kada su ga iz magazina Numero prošle godine upitali da li će svojoj mački ostaviti bogatstvo, on je rekao: "Između ostalog, da. Ne brinite, ima dovoljno za sve." 
 
Naravno, postavlja se pitanje da li je tako nešto uopšte moguće. Prema francuskom listu "Figaro" u nemačkom zakonodavstvu to bi bilo izvodljivo preko različitih udruženja i fondacija. 
 
Drugo, mnogi se pitaju ko će naslediti samu mačku. Mada, to i nije toliki problem, jer ona ima svog telohranitelja, ličnog čuvara i dve služavke.
 
"Nikad nije sama kad me nema. Čak i kad spava, neko je uvek u blizini. Ona je kao šik dama sa ličnom sluškinjom", govorio je Lagerfeld o svojoj mezimici. Mačka Čupet čak ima i svoj profil na Instagramu, na kome je prati više od 180.000 ljudi.
 
Francuski model Baptist Điabikoni bio je prvobitni vlasnik mačke. Lagerfeld je preuzeo Čupet na dvonedeljno čuvanje 2011. godine, nakon čega nije želeo da je vrati. Pored mačke, kao potencijalni naslednici Karlove imovine u medijima se pominju Bred Kroening, Karlov omiljeni model, i Bredov sin Hadson, inače Lagerfeldovo kumče. Podsećamo, Karl Lagerfeld umro je juče u 86. godini, nakon višenedeljnog lošeg zdravstvenog stanja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TFW the long weekend is over. ???? #comeback #longing

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: