Medicinska sestra rekorderka u trčanju na 42 km, ali nije u Ginisu zbog suknje

Zivot i stil - Ponedeljak 06.05.2019 - 14:05

Britanska medicinska sestra koja je istrčala Londonski maraton u uniformi izjavila je da nije ušla na Ginisovu listu rekorda zato što nije nosila suknju.

Andersonova je ocenila da su pravila zastarela FOTO: Depositphotos Andersonova je ocenila da su pravila zastarela FOTO: Depositphotos
Džesika Anderson istrčala je prošlonedeljni maraton za 3.08:22, pola minuta brže od aktuelnog rekorda za žene u uniformi medicinske sestre.
 
Andersonova je rekla da je obaveštena da njena uniforma sa pantalonama nije u skladu sa Ginisovim pravilima jer uniforma mora da se sastoji od plave ili bele haljine, kecelje i tradicionalne kapice, prenosi AP.
 
Andersonova je ocenila da su pravila zastarela i da potenciraju "stare rodne stereotipe".
 
Organizacija Ginisovi svetski rekordi saopštila je da je jasno da je ovoj disciplini odavno potrebna promena pravila i da će se tim pitanjem u narednim danima baviti kao prioritetnim.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: