Mišo, ovo je za tebe: Riblja Čorba svirala u čast preminulog Aleksića, njegova ćerka uputila potresne reči publici

Zivot i stil - Utorak 17.08.2021 - 11:44

Grupa "Riblja čorba" odsvirala je na beogradskom Tašmajdanu, u čast preminulog basiste tog benda Miše Aleksića, koji je rođen na današnji dan.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Frontmen benda Bora Đorđević je nakon izlaska na binu publici poručio da će uglavnom pevati Mišine pesme, i zahvalio se svima koji su došli.
 
Ćerka pokojnog Miše, Mina, je na početku koncerta pročitala kratak odlomak iz njegove autobiografije.
 
- U mom rokenrol životu bilo je lepih i prelepih trenutaka, ali i ružnih, groznih i teških. Bilo je dosta toga. Uostalom, rokenrol kao stil i način života ne bi bio tako divan da ne sadrži sve ono što danas nazivamo "ludilo". Kad kažem muzika, mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život - pročitala je Mina, i zahvalila se publici.
 
- Hoću da skačemo, pevamo, da nas Miša čuje. Srećan rođendan, tata, volimo te, ovo je za tebe - rekla je ona.
 
Potom je usledilo prašenje koje će Beograđani dugo pamtiti.
 
Koncert je započet izvođenjem pesama „Ubijaju rokenrol“, „Ja ratujem sam“ i svima dobro poznate numere „Ko te ljubi dok sam ja na straži“.
 
Dobro raspoloženje publike nastavilo se uz „Odlazak u grad“, „Celu noć te sanjam“, „Pevača“, „Pričom o Žiki Živcu“, „Prevarom“, „Lud sto posto“ i „Dve gitare“.
 
Sa prvog Čorbinog albuma „Kost u grlu“ (1979) našla se pesma „Ostani đubre do kraja“.
 
Prvi prijatelj koncerta bio je Nikola Čuturilo Čutura, nekadašnji član Riblje čorbe, koji je zajedno s Čorbom nastupio uz „Zvezdu potkrovlja i suterena“ i „Sutra me probudi“.
 
Među specijalnim prijateljima koncerta, bio je i Zvonimir Ðukić, poznatiji kao Ðule Van Gog, koji je izveo poznate numere „Rokenrol za kućni savet“ i „Ostaću slobodan“.
 
Momčilo Bajagić Bajaga, još jedan nekadašnji član Riblje čorbe, izveo je pesmu sa Čorbinog petog studijskog albuma „Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju“ – numeru „Kad hodaš“, čiji je tekstopisac upravo Bajagić.
 
Pored te numere, Bajagić je izveo i „Dobro jutro“.
 
Publika je zajedno sa bendom gromoglasno pevala tekstove pesama „Oko mene“, „Radiću šta god hoću“, „Poslednja“ i „Jedino moje“, kao i svima dobro poznate „Gde si u ovom glupom hotelu“ i „Kada padne noć“.
 
Završnicu ovog velikog nastupa činile su „Pogledaj dom svoj, anđele“ sa studijskog albuma „Istina“, kultne „Kad sam bio mlad“, „Ostani đubre do kraja“ i „Lutka sa naslovne strane“.
 
Sve vreme koncerta, stadionom je odzvanjalo ime Miše Aleksića.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: