Mladi umeju da čitaju vreme samo sa digitalnog sata

Zivot i stil - Četvrtak 26.04.2018 - 09:47

Učitelji kažu da će tradicionalni satovi biti izbačeni iz učionica, zbog učenika koji umeju da čitaju vreme samo s digitalnog sata.

Tradicionalni satovi će biti izbačeni iz učionica FOTO: Thinkstock Tradicionalni satovi će biti izbačeni iz učionica FOTO: Thinkstock
Da li mladi imaju problem da čitaju vreme s analognog sata s kazaljkama? 
 
Ovo tvrde učitelji i predlažu da se u učionice uvedu digitalni satovi. 
 
U dodatku dnevnog lista Tajms o obrazovanju objavljen je izveštaj s konferencije, gde su učitelji utvrdili da je đacima potreban digitalni sat kako bi saznali koliko ima sati. 
 
Malkom Traub iz sindikata učitelja kaže da su mladi naviknuti da čitaju vreme s digitalnog sata. 
 
Zbog toga su škole odlučile da im pomognu tako što će tokom polaganja mature i ispita za upis na fakultet u učionicama postaviti digitalne satove. 
 
"Odraslima je potpuno prirodno da koriste sat", kaže Traub, zamenik generalnog sekretara sindikata. 
 
Ali mladi su navikli da gledaju koliko ima sati u digitalnom formatu - na kompjuterima i mobilnim telefonima. 
 
"Njima je lakše da koriste digitalni sat - jer, ako sami sebi mere vreme koje im je potrebno za odgovore na pitanja, manje su šanse da će napraviti grešku, ako postavimo digitalne satove", kaže Traub.
 
Ako im je na primer potrebno 15 minuta da odgovore na pitanje, lakše će im biti da gledaju na digitalni sat, ako nikada nisu koristili staromodnu verziju. 
 
Ne postoji zvanična preporuka da se zamene analogni satovi digitalnim, kaže, ali o tome govore profesori na društvenim mrežama. 
 
Jedan od primera tvita koji se deli pripada profesorki engleskog "Gospođi Kinan". 
 
Međutim, ona je u izjavi za BBC rekla da su se postavljeni digitalni satovi pokvarili, zbog čega su vraćeni stari analogni satovi. 
 
Rekla je da nije istina da većina učenika ne ume da sazna koliko je sati korišćenjem analognog sata, ali da to jeste problem manjem delu đaka. 
 
Rekla je da će digitilanim generacijama analogni sat postati "anahronizam". 
 
Da će ovo biti dominantni trend na ispitima ovog leta? 
 
Samo će vreme pokazati.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: