Najbogatijem čoveku žena došla glave: Razvod ga košta 38 milijardi dolara

Zivot i stil - Nedelja 07.07.2019 - 14:22

Osnivača kompanije "Amazon" Džefa Bezosa razvod od supruge Mekenzi Bezos koštaće Amazonovih deonica u vrednosti 38,3 milijarde američkih dolara, objavio je "Blumberg".

Bezos ipak ostaje najbogatiji čovek na svetu FOTO: Getty Images Bezos ipak ostaje najbogatiji čovek na svetu FOTO: Getty Images
U aprilu je Amazon, najveća svetska internacionalna platforma za trgovinu, objavio da bi 4 odsto ili 19,7 miliona deonica trebalo da bude registrovano na ime Mekenzi Bezos nakon što sud odobri razvod.
 
Par je objavio da namerava da se razvede u zajedničkoj izjavi na Tviteru u januaru, izazvavši zabrinutost da bi Džef Bezos mogao da završi sa manjim pravom glasa.
 
On zadržava udeo od 12 posto vredan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatiji čovek na svetu, navodi "Blumberg".
 
Mekenzi je u maju obećala da će polovinu bogatstva dati u humanitarne svrhe kako bi se priključila kampanji "Giving Pledge" koju su 2010. godine pokrenuli milijarder Voren Bafet i Majkrosoftov suosnivač Bil Gejts.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: