Najveća jelka u Meksiko Sitiju, u Džakarti "drvce" od lego kockica

Zivot i stil - Četvrtak 19.12.2019 - 13:49

Jelka je simbol najradosnijeg katoličkog praznika Božića, ali i novogodišnjih praznika, pa je širom sveta ukrašavaju ljudi raznih vera.

Ima ih svakvih FOTO: Thinkstock Ima ih svakvih FOTO: Thinkstock
Britanski list Telegraf objavio je galeriju najrazličitijih novogodišnjih jelki širom sveta. Najveća veštačka jelka nalazi se u Meksiko Sitiju na Aveniji Reforma. Visoka je 110 metara i ušla je u Ginisovu knjigu rekorda.
 
Prekrivena je sa 1,2 miliona lampica, a za nju je korišćeno 80 kilometara kabla. U Rio de Žaneiru nalazi se najveća plutajuća jelka koja čak ispaljuje vatromet. Visoka je 85 metara i dekorisana sa 2,9 miliona lampica.
 
Italija se može pohvaliti najvećom kreacijom lažne jelke na planini Inđino, a visoka je 650 metara i vrlo je impresivna. U Džakarti prave drvce i ukrase od lego kockica, a u Sidneju od 18.000 plastičnih boca različitih veličina i boja.
 
Slične jelke prave i u Parizu, ali od manjeg broja boca. Ispred predsedničke palate u Santjagu svake godine se montira veštačka jelka visoka 20 metara, dok u Bejrutu ona bude ispred džamije Mohamad al-Amine, a montiraju je uz pomoć krana. Među zanimljivijim kreacijama našla se i jelka od optičkih vlakana u Pekingu.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: