Najveća pljeskavica na svetu ispečena u Leskovcu

Zivot i stil - Petak 30.08.2019 - 16:50

Rekord se sada obara gramima, 400 je više nego prošle godine. Samo iskusni i vešti majstori mogu da umese 66,5 kilograma brendiranog leskovačkog roštilj mesa i razvuku ga na mašću dobro podmazanom plehu. Bez vere i sigurnosti teško bi Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević četvrti put oborili sopstveni rekord.

Rekordna pljeskavica FOTO: RTS/printscreen Rekordna pljeskavica FOTO: RTS/printscreen
Ljubiša Đorđević, rekorder u pravljenju najveće pljeskavice rekao je da nije bilo lako.
 
„Bilo je poteškoća zbog neravnina na roštilju, ali eto ipak smo je nekako odradili“, rekao je Đorđević.
 
Borba sa užarenom skarom, ali i vazduhom. Preznojila se i publika u najvažnijem trenutku, okretanju džinovske pljeskavice za koju je ta skara napravljena pre desetak godina postala preuska.
 
„Velika je temperatura pored ovih roštilja s obzirom da mi ovo radimo ovo je peta godina povećali smo je za 400 grama, došli smo do 66,5 kilograma, a ovi roštilji su već i uski za ovu veličinu pljeskavice“, ispričao je Predrag Lazarević.
 
Sve vreme iskusni majstori gastronomije pratili su pripremu i regularnost.
 
Iako je jedan komad otpao rekord je priznat, ali je težina pljeskavice umanjena.
 
Predsednik žirija uprkos poteškoćama odaje priznanje leskovačkim majstorima roštilja.
 
„Treba srce, ruka, mozak i duša i plus još godine iskustva i sreću da je meso dobro i da je vatra dovoljno jaka i ne preslaba“, ukazao je predsednik žirija, Saša Mišić.
 
Ovo atraktivno takmičenje izaziva veliku pažnju posetilaca leskovačke Roštiljijade koji su posle više od 2 sata stpljivog praćenja imali priliku da se uvere da je i ukus najveće pljeskavice na svetu majstorski.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: