Zivot i stil - Četvrtak 07.05.2020 - 14:50
Korona virus se najverovatnije ne prenosi unosom hrane, istakla je jedna grčka naučnica u intervjuu za ANU i dodala da ne postoji nijedan dokaz da se to događa.
Slično je i sa pijaćom vodom FOTO: Free Images
Vanredna profesorka javnog zdravlja i molekularne mikrobiologije Georgija Mandiljara je u intervjuu za novinsku agenciju ANA istakla da ne izgleda da je moguće da se korona virus prenosi unosom hrane, s obzirom na to virusi ne mogu da prežive u kiseloj sredini želuca.
Mandiljara je dodala da Evropska agencija za bezbednost hrane nije prijavila nijedan slučaj zaraze korona virusom na ovaj način, zbog čega nema dokaza da je transmisija virusa u tom obliku zapravo moguća.
Slično je i sa pijaćom vodom koja se prečišćava, čime se korona virus i drugi virusi slične morfologije neutralizuju, istakla je ona.
Ipak, Mandiljara je naglasila da je važno da ljudi poštuju zaštitne mere i higijenska pravila u vezi sa hranom kako bi se smanjila potencijalna mogućnost zaraze korona virusom, ali i mogućnost unosa patogenih mikroorganizama.
Tanjug, OK Radio
Vrati se na kategoriju Zivot i stil
Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni.
Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.