Nestašica kečapa u američkim restoranima zbog kovida

Zivot i stil - Sreda 07.04.2021 - 12:16

Američki restorani suočeni su sa nestašicom kečapa, pošto je pandemija korona virusa dovela do porasta tražnje za kesicama popularnog sosa od paradajza.

"Potražnja veća od ponude" FOTO: Free Images
Kompanija Hajnc, najprodavanija marka kečapa, saopštila je da je porast tražnje "potpomognut ubrzanom dostavom i trendovima iznošenja", prenosi Bi-Bi-Si.
 
Kesice kečapa često prate narudžbine i efikasno zamenjuju boce koje se nalaze na stolovima u restoranima.
 
Kompanija Kraft Hajnc, koja je povećala proizvodnju, poručuje da je već izvršila prilagođavanje proizvodnih procesa, ali da je "potražnja veća od ponude".
 
Cene kesica kečapa porasle su za 13 odsto od januara 2020. godine, navodi "Volstrit DŽornal".
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: