Nil Jang planira da tuži Donalda Trampa

Zivot i stil - Sreda 05.08.2020 - 12:14

Nil Jang će podići tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa kako bi sprečio da se na predsedničkim izborima u novembru puštaju njegove pesme.

Tramp ga Tramp ga "vrteo" bez dozvole FOTO: AFP
Američki pevač smatra da su mu prekršena autorska prava jer su bez njegovog odobrenja puštani delovi pesme "Rockin' In The Free World" i "Devil's Sidewalk" na više izbornih skupova Donalda Trampa, pa čak i na poslednjem u Tulsi.
 
Nil Jang "ne može, ni dušom ni savešću, omogućiti da njegova muzika služi kao podloga u anti-američkoj kampanji neznanja i mržnje, sklonoj sukobima", navodi se u tužbi.
 
Tužba nije datirana ali pokazuje da je advokati 74-godišnjeg pevača - koji traži 150.000 dolara odštete i kamate za svako kršenje - nameravaju da podnesu tužbu na sudu u Njujorku.
 
Nil Jang je već u više navrata osudio korišćenje njegovih pesama na izbornim skupovima Donalda Trampa.
 
Jang, koji je rođen u Torontu, u februaru je izjavio da je Tramp "sramota" za SAD.
 
Više muzičkih zvezda, među kojima su Farel Vilijams, Rijana, Aerosmit i Adel, kao i naslednici Prinsa, žalili su se jer su njihove pesme korišćene na Trampovim skupovima.
 
I slavni Rolingstonsi su mu zapretili tužbom pred sudom ako nastavi da pušta njihovu pesmu "You Can't Always Get What You Want".
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: