Novi trend u kuhinji: Izgleda kao meso, ima ukus mesa, ali...

Zivot i stil - Utorak 07.05.2019 - 11:38

Švedska kompanija rešila da sledi trendove potražnje za alternativama

Radi se na razvoju nove verzije hrane FOTO: Depositphotos Radi se na razvoju nove verzije hrane FOTO: Depositphotos
Ikea je odlučila da sledi trend potražnje za alternativama mesu razvojem veganske verzije čuvenih švedskih mesnih kuglica, zaštitnog znaka restorana u njenim prodavnicama nameštaja.
 
Kako je kompanija saopštila, radi se na razvoju nove verzije hrane "koja izgleda kao meso i ima ukus mesa, ali je napravljena od alternativnih belančevina iz biljaka", prenosi Poslovni dnevnik.
 
Kako se navodi, trenutno se vrše testovi i razvijaju prototipovi sa nekoliko potencijalnih partnera i testiranje takve hrane na odabranim tržištima trebalo bi da počne u februaru naredne godine.
 
Cena novog proizvoda trebalo bi da bude ista kao cena mesnih kuglica.
 
Koliko je "biljno meso" postalo popularno svedoči i prošlonedeljni izlazak na berzu američke kompanije bejond mit (Beyond Meat), koja proizvodi bezmesne hamburgere, a čija je cena deonica skočila 84 odsto.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: