Oprali ste ruke, pa onda napravili grešku: Kao da ih niste ni oprali ako na kraju uradite ovo VIDEO

Zivot i stil - Četvrtak 12.03.2020 - 14:19

Lekari otkako je virusa korona krenuo da se širi savetuju da je prva odbrana od širenja zaraze redovno i temeljno pranje ruku.

Prva linija odbrane od koronavirusa FOTO. EPA Prva linija odbrane od koronavirusa FOTO. EPA
Izbegavanje pranja ruku je izuzetno opasno jer se na njima zadržavaju bakterije koje potom širimo svuda oko sebe. Iako većina smatra da zna kako se pravilno peru ruke, voda, sapun, trljanje, voda. Lekari savetuju da je potrebno bar 30 sekundi trljati ruke. 
 
Međutim, postoji nešto što većina ljudi sigurno uradi u ovom postupku i time ponovo dovodi i sebe i druge u opasnost, a to je zavrtanje slavine.
 
Ukoliko nakon ispiranja ruku vodom zatvorimo slavinu rukama, na njih se ponovo nakupljaju bakterije i virusi, tako da je čitav proces pre toga besmislen. Zato je potrebno da slavinu zatvorite maramicom ili papirnim ubrusom nakon brisanja ruku.
 
Imajte na umu da ukoliko ste negde napolju i slavinu ste zatvorili ubrusom ukoliko ponovo dodirnete šakom prljavu kvaku na vratima toaleta dolazi do kroskontaminacije - i morate ponovo da operete ruke.
 

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: