Ovaj manje poznat simptom može ukazivati na rak grla

Zivot i stil - Sreda 20.03.2024 - 09:56

Ne ignorišite bol u uhu

Foto: Thinkstock/ilustracija Foto: Thinkstock/ilustracija
Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), stalni bol u uhu je ozbiljan znak upozorenja za rak grla. Često se poklapa sa upalom grla, a lekari kažu da su to dvoje povezani.
 
"Iako bol dolazi iz grla, osećate ga u uhu jer su nervi isprepleteni u glavi i vratu. Tačnije, taj nerv se zove Arnoldov nerv.
Arnoldov nerv daje osećaj samom uhu, pa kada imate nešto to izaziva bol u grlu, taj bol se oseća i u uhu“, rekao je lekar Rajan Mekspaden.
 
Podrazumeva se da bol u uhu obično nije znak bolesti opasne po život. Međutim, ukoliko boli duže od tri dana, najbolje je posetiti lekara.
 
Ostali simptomi raka grla mogu uključivati: kvržicu ili otok na vratu, uporan kašalj, promuklost koja traje više od tri nedelje, kratak dah, otežano gutanje, ponavljajuća bronho-opstrukcija (obično poznata kao piskanje u plućima) itd.
 
Klix.ba

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: