Pamela Anderson moli Putina da zaštiti kitove

Zivot i stil - Ponedeljak 25.02.2019 - 12:44

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj, na ruskom Dalekom istoku.

Pamela Anderson se već godinama aktivno bavi zaštitom životinja FOTO: Image Splash Pamela Anderson se već godinama aktivno bavi zaštitom životinja FOTO: Image Splash
Kao članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), Pamela  je pismo objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije pod svojim imenom, prenosi Tas.
 
U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.
 
„Pišem vam zbog 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku“, napisala je poznata glumica.
 
Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.
 
Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.
 
Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da do 1. marta odluče o sudbini kitova.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: