Zivot i stil - Ponedeljak 06.11.2023 - 10:00
Kiseli kupus je tradicionalna zimska namirnica. Jede se na stotinu načina i prirodni je probiotik.
Foto: Madeleine Steinbach/Shutterstock
Velika prednost kiselog kupusa je što pomaže u varenju masnih jela i ubrzava metabolizam, čime se pospešuje izlučivanje štetnih materija iz organizma te čisti i regeneriše jetra. Kupus pospešuje i zaceljivanje rana, a delotvoran je i kod reume i upale vena.
Kiseli kupus je izvor niacina (vitamina B3), koji je neophodan za ćelijsku energiju, metabolizam i izmenu materija u mozgu. Među dobrobitima kiselog kupusa navodi se i da telo čini otpornijim na stres, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, podstiče rad ćelija i deluje podmlađujuće, a važan je za održavanje čvrstoće kostiju i doprinosi oporavku istrošenog vezivnog tkiva, prenosi Index.
S obzirom na sve navedeno, ne čudi da kiseli kupus u narodu zovu lekom za stotinu bolesti.
index.hr
Vrati se na kategoriju Zivot i stil
Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni.
Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.