Preminuo bivši basista AC/DC: Rokenrol mladost ga je skupo koštala

Zivot i stil - Petak 16.10.2020 - 13:39

Bivši basista grupe AC/DC Pol Meters preminuo je 14. oktobra, navode strani mediji, a potvrdili su njegovi prijatelji.

Pol Meters grupi AC/DC pridružio se 1975. godine FOTO: YouTube/screenshot Pol Meters grupi AC/DC pridružio se 1975. godine FOTO: YouTube/screenshot
Vest o Polovoj smrti potvrdio je njegov nekadašnji blizak prijatelj Rod Veskomb, kao i biograf AC/DC Džesi Fink, autor knjige "Bon: Poslednji autoput".
 
- Uvek je mogao da me nasmeje. Izgubili smo kontakt kada se odselio, kao i mnogi drugi ljudi. Kako sam čuo, u poznim godinama je živeo povučeno, pošto mu je zdravlje bilo narušeno usled rokenrol stila života u mladosti - napisao je Rod.
 
Pol Meters grupi AC/DC pridružio se 1975. godine, nakon snimanja debitantskog albuma benda "High Voltage". Nekoliko nedelja kasnije otpustio ga je pevač AC/DC Bon Skot, a zamenio ga je Mark Evans.
 
Pre nego što se pridružio AC/DC, Meters je svirao bas u bendu Armaggedon iz Njukasla.
 
Ipak, napustio ga je 1974. godine, zbog onoga što je bubnjar Les Gali opisao Finku kao "muzičke razlike".Kasnije je otpušten iz AC/DC, prema Galiju, "jer nije odgovarao vrednostima oligarhije Young. Previše lep, za početak. Nije se baš uklapao, imao je svoje mišljenje i energiju i svirao baš ono što mu se sviđalo".
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: