Robot-policajac sa performansama strašila u polju VIDEO

Zivot i stil - Subota 12.10.2019 - 12:44

Pre nekoliko meseci, javnosti Kalifornije predstavljen je robot-policajac. Tada je najavljeno da će „HP RoboCop“, koji ima i profil na „Tviteru“, patrolirati, ali i da će pomagati građanima ako žele da prijave zločin.

Robokap pao na prvom ispitu FOTO: Twitter/printscreen Robokap pao na prvom ispitu FOTO: Twitter/printscreen
Posle izvesnog perioda uhodavanja, robot, koji je najavljivan kao „vrsta Robokapa“ preuzeo je „nadležnosti“ i počeo da patrolira u Hantington Parku u Kaliforniji. 
 
Robot-policajac, koji zapravo više liči na R2D2, nego na Aleksa Marfija, međutim, pao je na prvom ispitu.
 
Pošto je jedna žena, koja je bila svedok tuče, pritisnula taster za uzbunu, robot-policajac nije, kao što je bilo očekivano, kontaktirao policiju.
 
„Pritisnula sam dugme za pomoć, a robot mi je odgovorio : 'Odstupite!' Ponovo sam pritisnula dugme, a robot je počeo da emituje zvuke sirena, bez prestanka“, rekla je žena za En-Bi-Si njuz.
 
Umesto da na bilo koji način pomogne, robot je potom samo nastavio da se kreće svojim unapred programiranim putem, povremeno zastajući da bi poručio posetiocima: „Molim vas, čuvajte park čistim“.
 
Zaključeno je da robot uopšte nije povezan sa lokalnom policijom, a poziv za pomoć, koji je uputila žena pritiskom na taster, stigao je zapravo – kompaniji „Najtskop“, koja je robota kreirala.
 
„Zadatak robota se više odnosi na psihički nivo, odnosno njegova uloga je da svojim prisustvom odvrati ljude od kriminalnih radnji, a ne da se sa tim ljudima bori“, rekla je Stejsi Stivens, potpredesnica kompanije.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: