Rusi ljuti zbog preporuka da se ne pije alkohol nakon vakcinisanja

Zivot i stil - Četvrtak 10.12.2020 - 11:17

Upozorenje stručnjaka da osobe vakcinisane protiv koronavirusa ruskom vakcinom Sputnik V ne bi smele dva meseca da piju alkohol, izazvalo je ljutnju nekih Rusa koji su tu preporuku proglasili nerazumnom.

Sputnik V daje se u dve doze FOTO: Shutterstock Sputnik V daje se u dve doze FOTO: Shutterstock
Ana Popova, stručnjak za zdravlje potrošača, rekla je u utorak za radio Komsomolskaja Pravda da ljudi ne bi trebalo da piju alkohol najmanje dve nedelje pre prve od dve doze vakcine i da bi trebalo da se suzdrže od konzumacije alkohola sledeća 42 dana.
 
Sputnik V daje se u dve doze u razmaku od 21 dana.
 
"To mi stvarno smeta", kaže stanovnica moskve Elena Kriven. "Malo je verovatno da neću piti alkohol 80 dana", kaže ona smatrajući da bi tokom praznika odustajanje od alkohola bilo veći stres.
 
Rusi su među najvećim konzumentima alkohola na svetu iako je potrošnja alkohola naglo pala od 2003.
 
Popova je upozorila da bi alkohol mogao da smanji sposobnost organizma da izgradi imunitet na koronavirus nakon vakcinisanja.
 
Izumitelj te vakcine Aleksander Gintsburg kazao je da veruje da jedna čaša penušavog vina ne bi naškodila razvoju imuniteta.
 
Ali i on ističe da se treba potpuno suzdržati od konzumiranja alkohola tri dana pre i nakon svake doze vakcinisanja i da se ta preporuka odnosi na svaku vakcinu, a ne samo na rusku.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: