Saveti za opremanje vašeg životnog prostora

Zivot i stil - Sreda 25.04.2018 - 12:08

Selidba je velika promena u životu svakog pojedinca i porodice. Od toga kako opremite svoj životni prostor zavisi kako ćete se osećati dok boravite u njemu. Najbolje je spojiti lepo i korisno, te tako i vaš nameštaj birajte da bude komforan i funkcionalan. Izbor nikad nije bio veći, zato posvetite vreme da pronađete ono što bi vam najviše odgovaralo. Zanimljivu ponudu kvalitetnog nameštaja možete videti na sajtu www.atlasuzice.com.

Boje

Da bi atmosfera u stanu bila vesela i pozitivna, tome doprinose boje. Odaberite svoje omiljene boje i kombinujte: neutralni zidovi i nameštaj u „jačim“ nijansama ili obrnuto. Nemojte preterivati u šarenilu, jer možete dobiti potpuno suprotan efekat. Dah prirode i zelenila uneće po koja biljka.

Dnevna soba

Centralna prostorija u stanu je dnevna soba. Tu provodite najviše vremena, družite se sa porodicom i prijateljima, te je njenom uređenju potrebno posvetiti posebnu pažnju. Garnitura za sedenje je svakako najbitnija. Bilo da je ugaona ili dvosed i fotelja, udobnost je presudna. Ukoliko dnevnu sobu koristite i kao spavaću, ili bar povremeno neko tu prespava, birajte garnituru sa rasklopivim mehanizmom, kako bi se pretvarala u krevet. Polica za televizor i stočić najblje da budu u istoj boji i od istog materijala kao i ormar i komoda.

Spavaća soba

Udoban krevet je garancija za dobar san i zato ne štedite na njemu. Garderober i noćni stočić je sve što vam je neohodno u ovoj prostoriji. Zavese i tepih staza neka budu u istoj nijansi i nema greške.

Kuhinja i trpezarija

U kuhinju je potrebno smestiti puno toga, od radne površine do bele tehnike, tako da je ovaj prostor potrebno veoma pametno iskoristiti. Većinom je kuhinja ujedno i trpezarija, što dodatno čini opremanje komplikovanijim. Da bi svaki kutak ove prostorije bio iskorišćen kako treba, preporuka je da angažujete stručnjaka koji će najbolje iskombinovati sve detalje koji su potrebni u jednoj kuhinji. Na ovaj način dobićete lepu i funkcionalnu prostoriju.

Kupatilo

Najmanja prostorija u stanu je kupatilo, te je, kao i kod kuhinje, potrebno veoma racionalno iskoristiti svaki kutak i smestiti sve što je potrebno, a da izgleda lepo. Odabir boje pločica može biti ključan za izgled vašeg kupatila. Svetlije boje doprinose da prostor izgleda veće, a poneka dekor pločica uneće dozu luksuza. Kod jako malog prostora dobar, a često i jedini izbor je tuš kabina . Da bi se dobilo na prostoru za odlaganje stvari, birajte lavabo sa ormarićem ispod. Na vrata možete postaviti kukice za kačenje peškira, a na zid i dodatne police.

Terasa

Ako imate terasu, kolika god da je, dobro će vam doći. Osim za sušenje veša i odlaganje nekih krupnijih stvari, na terasi možete da napravite kutak za odmor. Mali stočić, par stoličica, oplemenjeno sa nekoliko saksija cveća, od par kvadrata napraviće pravu malu oazu za uživanje. Ako ste ranoranilac, posmatrajte grad dok se budi, ispijajući prvu jutarnju kafu na terasi ili kasno popodne odmorite od dnevnih obaveza, opuštajući se sa porodicom ili prijateljima.

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: