Zivot i stil - Ponedeljak 10.06.2024 - 09:58
Sigurno ste čuli savet da vodu u kojoj su se kuvala jaja treba prokuvati i ostaviti da ključa još pet minuta, a zatim skloniti sa šporeta? Nije baš tako. Obično tada žumance ostane sirovo, a belance bude skuvano.
Foto: Shutterstock
Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedna od najboljih kuvarica u Americi, pre smrti je napisala knjige u kojoj je davala važne savete o kuvanju.
Pored brojnih trikova kako da pripremite hranu, otkrila je i dve najbolje metode za savršeno kuvana jaja koja garantuju da će žumance biti potpuno kuvano, ali i mekano.
Prvi način je možda najlakši, važno je samo da sledite korake po redu.
Iako možda mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite sigurni da će se kuvati jednako brzo kao kada voda proključa.
Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja i zatim brzo zagrevanje vode.
Čim proključa, jaje je kuvano!
Iako su ove njene metode dobile mnogo pohvala, a ljudi koji su ih isprobali kažu da su jaja zaista najukusnija kada se kuvaju na ovaj način, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.
Jaja su savršeno kuvana, ali je teže očistiti ljusku od njih.
N1 Zagreb
Vrati se na kategoriju Zivot i stil
Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni.
Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.