Stiže Vaskrs: Mermerna jaja uz pomoć margarina!

Zivot i stil - Petak 12.04.2019 - 12:56

Ovo je definitivno najlepša tehnika farbanja jaja za Vaskrs!

Brzo i uz malo truda FOTO: YouTube printscreen Brzo i uz malo truda FOTO: YouTube printscreen
Bez previše utrošenog vremena i uz malo truda imaćete jako zanimljive šare na jajima i sigurno ćete oduševiti svoje ukućane. Mermerna jaja uz pomoć margarina!
 
Vaskrs nam se bliži, pa je već vreme da razmišljamo o farbanju jaja. Ako vam je dosadilo da farbate jaja dosadašnjim tehnikama, vreme je da isprobate nešto novo.
 
Potrebno vam je onoliko posuda koliko boja za jaja želite. U svaku sipajte proključalu vodu, boju i sirće. Prehodno skuvana jaja spuštajte u posude sa bojom i držite ih dok ne prime željenu boju pa ih izvadite. Sipajte otopljeni margarin u tamniju boju od one kojom vam je već ofarbano jaje i u nju ga spustite na kratko.
 
NAPOMENA:
 
Bitno je da imate kvalitetnu boju za jaja, kako ne bi na kraju bili nezadovoljni postignutim efektom. I još jedan savet, jaja obavezno kuvajte u vodi gde ste dodali punu kašiku soli i bar 100 ml sirćeta. Nakon kuvanja ih čistim sunđerom (ostrom stranom) prebrišite i jaja će biti svetlija i lakše primati boju.
 
Ako vam šta od ovoga nije najjasnije pogledajte video. 
 

Svet plus/OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: